Изтрепаха ми вчера 800 животни – включва се друга жителка

...
Изтрепаха ми вчера 800 животни – включва се друга жителка
Коментари Харесай

Хората На Бунт След Клането: Изтрепаха Здрави Животни, Агънце На Два Дни Затриха, Оставиха Ме Гладен И Нещастен

„ Изтрепаха ми през вчерашния ден 800 животни – включва се друга жителка на селото. - Дадоха ми един документ без щемпел и автограф. Казаха че осем животни са заболели. С парите, които ще дадат, не можем да си купим едно агне, камо ли цяло стадо да подновим. Убиха едно агънце на два дни. Чума в селото няма, лекарите са безапелационни, че месото може да се яде, тъй като не е заразно “.

„ Имаме над 150 животни – разяснява Костадин, който чака през днешния ден ветеринарите да евтанизират животните му. - Няма болест. Да взимат проби, да ги носят в частни лаборатории “.

„ Имам две дъщери и четири внука – декларира жена от селото, която също през днешния ден чака стадото й да бъде умъртвено. - Помагам им. Не си давам животните. Трябва някой да ни отбрани. Никой не ни отбрани. Не желаят да ни слушат. Да пристигна министъра тука и да види, да изясни. Да дойдат да ни обяснят. Няма заболели животни. Трябва да ги спасим животните “.

„ Такива са разпоредбите – безапелационен бе изпълнителният шеф на Агенцията по сигурност на храните лекар Дамян Илиев. - При вирусни болести е по този начин. Това е единственият метод за ограничение на болестта. Контролът не е задоволителен и се убедих това с очите си. Трябва да бъде лимитирано болестта.

Над 6 000 проби сме взели. Изпратени са в лаборатории в Европа. В понеделник идва задача от Европа, като с тях ще забележим дали ограниченията са ефикасни.

Достатъчно е да бъде открит вируса, а не да чакаме да се популяризира. Ако не вземем ограниченията, то ще стигне до забележим. Трябва да защитим над 1 млн. производители. Трябва да създадем нещата по този начин, че ограничаващите ограничения да са допустимо най-кратки за страната.

Беше ни наложена глоба. Ограничихме нещата, откакто сведохме рестриктивните мерки единствено до общинско равнище. Няма опция за уединяване на здравите животни или профилактика. Няма по какъв начин да стане.

Целта ни е ограничение на обсега на разпространяване на болестта. Наясно сме с нещастието на хората, само че такива са нещата. Не мога да отстъпя изобщо макар страстите.

Трябва да създадем всичко професионално “.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР