Изтребителите от британските военновъздушни сили Тайфун бяха вдигнати по тревога

...
Изтребителите от британските военновъздушни сили Тайфун бяха вдигнати по тревога
Коментари Харесай

Руски изтребители вдигнаха под тревога британските ВВС

Изтребителите от английските военновъздушни сили Тайфун бяха вдигнати по паника от авиобаза Лосимут в Шотландия и базата " Конънгсби " в Линкълншър, с цел да съпроводят съветските самолети Ту-142 за битка с подводници, които бяха в зоната на английските ползи. Това се споделя в изказване, публикувано от Кралските военновъздушни сили.

" Това бяха рутинни дейности, подхванати в отговор на приближаването на съветските самолети към английското въздушно пространство ", се споделя в известие на английските Военновъздушни сили в Twitter. Отбелязва се, че английските дейности бяха координирани " с някои други съдружници в НАТО " - Норвегия и Франция. Моделът на съветските самолети не е посочен, само че Ту-142 е сниман на фотосите, оповестени в същото известие.

От базата Лосимут показаха, че съветските самолети са били " в зоната на английските ползи ", само че " не са се намирали в английското въздушно пространство нито един миг ".

Според Sky News, общо шест английски тайфуна са изхвърчали от гореспоменатите бази, с цел да ескортират два съветски самолета. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР