Изтребителите F-16 ще станат легитимна цел за Русия, ако бъдат

...
Изтребителите F-16 ще станат легитимна цел за Русия, ако бъдат
Коментари Харесай

Путин: Използването на F-16 срещу Русия ще ги превърне в легитимна цел дори на летища на НАТО

Изтребителите F-16 ще станат законна цел за Русия, в случай че бъдат употребявани против съветските войски от летища на трети страни. Това предизвести президентът на Руската федерация Владимир Путин на среща с военни водачи в Тверска област, предават ТАСС и " Фокус ".

" Разбира се, в случай че се употребяват от летища на трети страни, те стават законна цел за нас, без значение къде се намират “, акцентира Путин, отговаряйки на въпрос дали съветските въоръжени сили ще унищожат украински F-16 на летища на НАТО, в случай че те са употребявани оттова.

 

" F-16 могат да бъдат носители на нуклеарно оръже. И ние сме длъжни да отчитаме това при организацията на бойната работа ", добави президентът. Той бе безапелационен, че изпращането на такива самолети на фронта няма да промени хода на бойните дейности.

Украйна от дълго време упорства пред своите сътрудници за прехвърлянето на изтребители F-16. Западът обаче акцентира невъзможността да се достави Киев с такива самолети без подобаваща предварителна подготовка на водачите и наземния обслужващ личен състав. Дания, Нидерландия, Съединени американски щати и няколко други западни страни интензивно вземат участие в образованието на украински водачи.

Изявленията на Запада за хипотетични проекти на Русия да нападна Европа след Украйна имат за цел да сплашат личните им жители, съобщи още президентът.

" Това е цялостна нелепост - опцията за офанзива против някои други страни, против Полша, балтийските страни, плашат и чехите. Просто нелепости. Просто различен метод да излъгват жителите си и да източат спомагателни пари от хората, да ги принудят да поемат това задължение на раменете им, това е всичко “, разяснява Путин.

По думите му " спътниците на Съединени американски щати се опасяват от огромна, мощна Русия “, макар терзанията им са напразни. " Нямаме никакви нападателни планове по отношение на тези страни “, акцентира съветският президент.

Русия няма да води война с НАТО, разликата във военните разноски на Москва и тези на страните-членки е огромна, добави още Путин. Той напомни, че през 2022 година Съединени американски щати са похарчили 811 милиарда $ за военни разноски, а Русия - 72 милиарда $.

 

Президентът оцени високо работата на бойната авиация на Русия.

 

" Отлично! Всички работят отлично, давайки голям принос за постигането на общия резултат ", сподели той. Държавният глава означи, че водачите на щурмови самолети имат доста тежка работа.

 

" Аз персонално летях няколко пъти, беше доста мъчно, претоварванията бяха доста огромни. Вашата работа е доста сложна. Бомбардировачите работят, Су-34, нашите нови изтребители, Су-30, Су-57 също работят ужасно. Но най-важното е, че всички момчета се бият храбро, добре, те вършат голям, просто голям принос за реализиране на повсеместен триумф Вие сами го знаете “, посочи президентът.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР