Изтребителите F-16 Block 70 за България са в процес на

...
Изтребителите F-16 Block 70 за България са в процес на
Коментари Харесай

Lockheed Martin: Изтребителите F-16 за България са в процес на производство

Изтребителите F-16 Block 70 за България са в развой на произвеждане, оповестиха от компанията производител Lockheed Martin. В известието до медиите от компанията прибавят, че е приключило сглобяването на първия F-16 Block 70 в завода им в Грийнвил, Южна Каролина. Този първи изтребител е за Бахрейн.

" Самолетът в този момент се приготвя за първия си полет, който се чака да се случи при започване на идната година. В първото тримесечие на 2023 изтребителят ще бъде доставен на държавното управление на Съединени американски щати (DD250), като по-късно ще бъде тестван във Военновъздушни сили базата Едуардс ", допълват от компанията.

Преди дни служебното държавното управление утвърди интернационалните контракти, по които страната ни може да придобие още осем изтребителя F-16. Служебният министър на защитата Димитър Стоянов съобщи, че България би трябвало да има още осем самолета, с цел да станат общо 16 – една цялостна ескадрила. " Възраждане " и " Българска социалистическа партия за България " се оповестиха против това решение.

" През 2023 година се чака сериозен растеж на производството с планувани доставки DD250 към клиентите, които ще продължат доникъде и края на десетилетието ", допълват от компанията. Освен изтребителите за България, в развой на произвеждане са и тези на Словакия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР