Изтребители от морската авиация на Тихоокеанския флот (ТОФ) на Русия

...
Изтребители от морската авиация на Тихоокеанския флот (ТОФ) на Русия
Коментари Харесай

Руски изтребители тренираха въздушен бой в стратосферата

Изтребители от морската авиация на Тихоокеанския флот (ТОФ) на Русия в Камчатка са провели въздушен пердах в стратосферата при свръхзвукова скорост. Един от изтребителите е трябвало да откри и да прихване втория, играещ ролята на извършител, като не са употребявани наземни средства на Противовъздушна отбрана, съобщи ТАСС.

„ В ролята на извършител на въздушната граница е влезнал височинният изтребител-прихващач МиГ-31, летящ на височина към 20 км. Пред екипажа на „ нарушителя “ е стояла задача да проникне на пределна скорост във въздушното пространство на Русия, да премине избрана граница и да избяга от допустимо гонене. За прихващане на задачата по паника е вдигнат изтребител-прихващач Миг-31 от авиобазата Елизово (Камчатски край). С цел затруднение на задачата за търсене и заличаване на „ нарушителя “, на екипажа на МиГ-31 е поръчано да извърши задачата независимо, без да се притеглят наземни средства на Противовъздушна отбрана “, заяви Воскресенски.

Екипажът на изтребителя, развивайки свръхзвукова скорост от повече от 2200 км/ч, е заел позиция в долните пластове на стратосферата, на височина повече от 14 км, разкрил е въздушната цел, прихванал я е и я е унищожил благодарение на електронен пуск на ракета. „ Нарушителят “ е приложил противоракетна маневра, само че задачата е била изумена сполучливо. Дистанцията на заличаване на условния извършител на въздушната граница е била повече от 100 км.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР