Изтребител Су-27 прихвана два самолета, единият на ВВС на САЩ,

...
Изтребител Су-27 прихвана два самолета, единият на ВВС на САЩ,
Коментари Харесай

Руски Су-27 прихвана шведски и американски разузнавачи до границата

Изтребител Су-27 прихвана два самолета, единият на Военновъздушни сили на Съединени американски щати, а другия на Швеция, на съветската граница, оповестяват от съветското министерство на защитата, представено от международни организации.

Инцидентът е станал през вчерашния ден над Балтийско море. В публично известие се споделя, че съветският изтребител се е доближил на безвредно разстояние от два самолета-разузнавачи RC-135 и „ Гълф Стрийм “. Пилотът на Су-27 е съпроводил летателните апарати надалеч от съветската граница, с цел да не нарушат въздушното пространство на страната.

От министерството на защитата акцентират, че дейностите на изтребителя им по никакъв метод не са нарушили интернационалните спогодби за потребление на въздушното пространство.

В последните няколко месеца тези произшествия са зачестили. На няколко пъти самолети и безпилотни устройства са се приближавали рисково близо до границите на Руската федерация.

През 2018 година съветските военновъздушни сили са прихванали и съпроводили надалеч от границите повече от 980 000 летателни апарата. Около 3000 от тях са боли военни самолети, 1000 от които разузнавачи.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР