Изтребител Су-27 на руските въздушно-космически сили (както руските власти наричат

...
Изтребител Су-27 на руските въздушно-космически сили (както руските власти наричат
Коментари Харесай

Изтребител на Русия и шпионски самолет на САЩ се гонят над Черно море

Изтребител Су-27 на съветските въздушно-космически сили (както съветските управляващи назовават военновъздушните си сили) е пресрещнал двойка американски разследващи самолети над Черно море, откакто те са се доближили към морските граници на Русия, оповестиха от съветското военно министерство.

"Екипажът на съветския изтребител последователно се приближи до въздушните цели в границите на безвредно разстояние и ги разпознава като стратегически разследващ аероплан на военновъздушните сили на Съединени американски щати RC-135 и патрулен аероплан на военноморските сили P-8A Poseidon ", прецизираха съветските военни.

"След като американските разследващи самолети се отдалечиха от държавните граници на Руската федерация, съветският изтребител безвредно се върна в родната база. Нарушение на държавната граница... от американския разследващ аероплан не беше позволено да бъде осъществено ", увериха още от съветското военно ведомство

Известно е, че Съединени американски щати ръководят разследващи самолети и дронове в тандем и постоянно изпращат самолети RC-135, P-8A Poseidon и дронове RQ-4 Global Hawk в композиция един с различен, с цел да могат да събират по-подробна разследваща информация.

Днешният случай се случва на фона на съществено нарастване на пресрещанията по морските граници на Русия, изключително над Черно море.

Подобни произшествия имаше и през предходната седмица, когато руснаците пресрещнаха шпионски самолети на НАТО и разследващи дронове, опериращи покрай морските граници на Русия край Черно и Балтийско море, както и в Средиземно море наоколо до съветската военноморска база в сирийското пристанище Тартус.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР