изтръгна инфарктна победа в Мьонхенгладбах и остава в игратаИнтер показа

...
изтръгна инфарктна победа в Мьонхенгладбах и остава в игратаИнтер показа
Коментари Харесай

Интер изтръгна инфарктна победа в Мьонхенгладбах и остава в играта

изтръгна инфарктна победа в Мьонхенгладбах и остава в играта

Интер сподели темперамент и записа скъпа победа с 3:2 над в Германия, с която резервира шансове до последно да се бори за място на 1/8-финала в Шампионската лига. " Нерадзурите " трябваше наложително да вземат този мач, с цел да не отпаднат от шампионата още през днешния ден и те направиха тъкмо това. Мачът обаче бе извънредно трогателен и до последно не бе ясно по какъв начин ще приключи. Гостите поведоха посредством в 17-ата минута, само че изравни в 45-ата. " Нерадзурите " вкараха нови два гола посредством в 64-ата и 73-ата минута, само че още веднъж Плеа върна интригата в 76-ата минута, а по-късно негов трети гол бе анулиран след намесата на ВАР. В последна сметка гостите реализираха това, което желаеха и остават в играта.

Интер бе по-активен при започване на мача. В 6-ата минута на два пъти в границите на по-малко от минута насочи рискови удари. Първият бе блокиран от бранител, а вторият бе около вратата.

След това в 15-ата минута стреля и след рикошет кълбото мина рисково покрай гредата.

В 17-ата минута резултатът бе открит. пусна прелестен извеждащ пас за Матео Дармиан, който с удар по земя съумя да промуши топката през краката на вратаря за 0:1.

В 34-ата минута гостите имаха нова прелестна опция. Ромелу Лукаку изведе Лаутаро, първият му удар бе блокиран, топката се върна в аржентинеца, който стреля мощно от близко, само че вратарят направи ослепително избавяне.

Постепенно и домакините започнаха да се окопитват. В 36-ата минута Щефан Лайнер насочи отдалечен удар, който затрудни, а по-късно и стреля с глава от близко, само че в ръцете на вратаря.

В 44-ата минута Щиндъл падна в наказателното поле, само че реферът бе безапелационен, че няма да даде дузпа. В добавеното време на полувремето Борусия се добра до равенството. центрира отдясно и Аласан Плеа с глава бе прецизен за 1:1.

Германците имаха първата опция за втората част в 51-ата минута, когато от прелестна позиция не съумя с глава да уцели вратата.

Постепенно обаче Интер си върна самодейността и в 62-ата минута отдалечен шут на Лаутаро Мартинес се отби от гредата.

В 64-ата минута " нерадзурите " още веднъж поведоха в резултата. Лукаку напредна, пребори директния си надзирател и с удар по земя вкара за 1:2.

Интер стигна и до трети гол в 73-ата минута. получи пас на скорост отдясно и подаде към непокрития Лукаку, за котого остана само да насочи топката във вратата за 1:3.

Борусия обаче не се съобщи и единствено три минути по-късно понижи изоставането си. Германците проведоха бърза контраофанзива, Плеа бе изведен зад отбраната и невъзмутимо осъществя за 2:3.

В 83-ата минута домакините вкараха и трети гол. Плеа стреля към вратата, Емболо прескочи топката и тя се озова в мрежата. Ситуацията обаче бе прегледана с ВАР и се оказа, че швейцарецът е бил в засада и въздейства на играта, тъй че попадението бе анулирано.

В последна сметка Интер удържа успеха и с нея към този момент има актив от 5 точки, като към момента е на последното място в групата, само че най-малко има теоритични шансове за продължение напред, в случай че завоюва последния си мач с. Борусия пък пропусна отличен късмет още през днешния ден да си подпечата мястото на 1/8-финалите. Германците са отпред в групата с 8 точки, само че са единствено с точка пред Шахтьор и, а за край им следва посещение в Испания.

Шампионска Лига 5 кръг, вторник 1 декември  Борусия Мьонхенгладбах 2:3краен резулат  Интер
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР