Източносредиземноморският газов форум, в който Турция и Севернокипърската турска република

...
Източносредиземноморският газов форум, в който Турция и Севернокипърската турска република
Коментари Харесай

Източносредиземноморският газов форум е нереалистичен без нас, заяви Анкара

Източносредиземноморският газов конгрес, в който Турция и Севернокипърската турска република (СКТР, приета само от Анкара, бел.ред.) не вземат участие, е нереалистична групировка, разгласи турското министерство на външните работи, представено от Анадолската организация.

Мнението бе изказано от представителя на министерството Хами Аксой във връзка срещата на страните членки на форума в Кайро, на която беше подписан организационен правилник като крачка към превръщането на газовия конгрес в интернационална организация.

"Ако задачата на форума фактически беше съдействие, тогава, несъмнено, Турция и кипърските турци щяха също да бъдат поканени на форума ", съобщи Аксой.

Според него сходни организации, които се учредяват в опълчване на Турция и кипърските турци, няма да допринесат за мира и съдействието в района.

"Никоя самодейност, която не включва Турция и Кипър (СКТР), няма да успее в Източното Средиземноморие. Следователно тази самодейност е ново удостоверение на това, че страните, които оставят без отговор апелите ни за разговор и съдействие, не престават да преследват безрезултатна вяра ", уточни представителят.

Той съобщи също решимостта на Анкара да продължи да пази правата и ползите както на Турция, по този начин и на СКТР.

Източносредиземноморският газов конгрес, основан в Кайро, беше учреден предходната година с присъединяване на Египет, Кипър, Гърция, Израел, Италия и Палестинските автономии. На тазгодишната среща в Кайро предпочитание да се причисли към него е декларирала и Франция, съобщи Ройтерс, като се базира на египетското министерство на петрола.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР