Източнк: Често се случва да се изкушаваме от “забранени храни“,

...
Източнк: Често се случва да се изкушаваме от “забранени храни“,
Коментари Харесай

Кои пози да упражняваме за по-добро храносмилане. Йога със Стела Колева

Източнк:

Често се случва да се изкушаваме от “забранени храни “, които да нe подхождат с хранителния режим. Забранени храни не би трябвало да има, тъй като колкото нещо е по-забранено, толкоз повече мисли за него и това може да докара до нервност. Храната би трябвало да се поема в едни и същи часове, в умерено количество, да е вкусна и питателна. Хроничните храносмилателни проблеми като колит, гастрит, раздразнени вътрешности, се получават най-често от неправилна композиция на храна, обездвиженост и стрес.

Ролята на йога е основна за превъзмогване на този проблем,тъй като оказва помощ за намаляването на напрежението, възвръщане на пълноценния сън и плавното създаване на здравословни хранителни привички.

При проблеми с храносмилането е значимо да се заобикаля преяждане или нередовно хранене. Необходимо е да се понижи потреблението на захар, защото тя подтиква развиването на бактерии в червата и повишава нездравословно тежестта.

За перисталтиката е целесъобразно да се употребяват постоянно плодове, храни, богати на фибри и пробиотици. Кафето провокира киселини и болки в стомаха, в случай че се употребява заран на гладно. Освен това, кофеинът изостря нервната система и в случай че се прекалява с количеството му може да способства за вътрешно напрежение на организма и мозъка. Може да се размени с цикория или зелен чай. Ако пък не, можете да започнете деня без черната напитка или пийте доста късо кафе не на празен корем.

В йога има характерни пози, които облекчават тежестта в корема , провокирана от колит, нервозен корем или преяждане. Основна функционалност на поза Маричиасана е да подтиква коремните органи.

Свързани публикации.. Помощ крампи. Поза Орел оказва помощ за предотвратяване от тях 0 Мога ли да упражнявам йога, в случай че хапвам месо? Йога със Стела Колева 0 Как да заздравим ръцете с йога поза? Йога със Стела Колева 0

Седнете с прав тил и изпънати напред крайници. Сгънете десния крайник в коляното и поставете стъпалото покрай седалището. Поставете лявата ръка върху дясното коляно,а дясната ръка зад тила.В издишването усучете горната част на тялото на дясно и задръжте в позата. Опитайте се да отворите дясното рамо колкото e допустимо.Хълбоците остават в една линия. Останете в позата за няколко вдишвания и издишвания и повторете на лявата странат.

Поза Лък-Данурасана е друга поза с сходно деяние, която оказва помощ и при констипация и наднормено тегло,но тя изисква повече еластичност и старания.

Легнете по стомах. Сгънете краката в коленете и наклонете петите към седалището. Протегнете ръцете обратно и хванете глезените. Коленете остават на ширината на хълбоците. Повдигнете гърдите и бедрата от земята. Ръцете са изпънати, а седалището плътно. Раздръжте в позата и след това отпуснете тялото на земята. Повторете няколко пъти.

Йога позите са съвършеният избор за унищожаване на коремни конвулсии, отичане и стомашно-чревни проблеми. Асаните и дишането в йога контролират работата на храносмилателните органи, а медитативните и релаксиращи техники спомагат за намаляването на напрежението, който е главен проблем при болките в корема. Правете упражненията най-малко два часа преди хранене, или един час в случай че сте яли плод.

Независимо от това с какво се храните, в случай че не сте в естетика със себе си и имате непрекъснато вътрешно напрежение, то и ментата няма да ви помогне. Най-основният фактор за болки в стомаха е стресът. В йога заниманията се работи върху отпущането на корема с дихателни техники и релаксация. След сходни извършения, човек усеща лекост и успокоение.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР