Източниците на вестника не разкриват подробности за катастрофата в Рияд

...
Източниците на вестника не разкриват подробности за катастрофата в Рияд
Коментари Харесай

Подозрителна Катастрофа! Загина Заподозрян По Случая С Изчезването На Саудитския Журналист Кашоги

Източниците на вестника не разкриват детайлности за злополуката в Рияд и към този момент не е известна ролята на Бостани в хипотетичното ликвидиране на журналиста, отбелязва " Хюриет дейли нюз ".

Според създателя на " Хюриет " Абдулкадир Селви е допустимо " идната екзекуция " да е тази на консула на Саудитска Арабия в Истанбул, защото саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман " би направил всичко, с цел да се отърве от доказателствата ".

Консулът Мохамад ал Отайби се върна в Саудитска Арабия на 16 октомври, преди резиденцията му в Истанбул да бъде претърсена.

Според в. " Сабах " доближен на саудитския принц също е дошъл в Турция в деня на изгубването на Хашоги и е посетил консулството в Истанбул. Вестникът разгласява фотоси от охранителни камери с облика на 47-годишния Махер Абдулазиз Мутреб, сътрудник на разузнаването, който преди е бил на работа в посолството на Саудитска Арабия в Лондон. " Ню Йорк таймс " писа по-рано, че Мутреб е пътувал извънредно с принца, евентуално като негов бодигард.

Кой е медикът измежду екзекуторите

Лекар, обвинен, че е бил част от хипотетичния отряд, умъртвил журналиста Джамал Хашоги, се е обучавал в Австралия, заяви австралийската телевизия, представена от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Д-р Салах Тубайги беше посочен от турските управляващи като един от общо 15 мъже, намирали се в саудитското консулство в Истанбул на съдбовния за Кашоги 2 октомври.

Твърди се, че Тубайги е бил забелязан да носи трион за рязане на кости при идването и заминаването си от Истанбул, както обявиха турските управляващи.

Сега се оповестява, че той прекарал три месеца след юни 2015 година в Института на щата Виктория по правосъдна медицина в Мелбърн като правосъден доктор, на разноските на саудитската страна. Учил е по какъв начин по-ефективно да работи в случаи на жертви при бедствия и да ги разпознава, само че не е правил никакви аутопсии, до момента в който бил в института.

По това време той бил началник на комисията по правосъдна медицина в Саудитска Арабия, а по-късно заемал висока служба в саудитското министерство на вътрешните работи.

Какво откри полицията при обиските, които не престават

Турски следователи са събрали огромно количество материални доказателства при обиските в резиденцията на генералния консул и зданието на консулството на Саудитска Арабия в Истанбул в границите на следствието на изгубването на саудитския публицист Джамал Кашоги, съобщи ТАСС, като се базира на телевизия Хабертюрк.

Обискът в резиденцията стартира през вчерашния ден в 17 ч. и продължи до 2 ч. през нощта. В среднощ турски криминалисти са почнали обиск в зданието на консулството, който е завършил в 5 ч. сутринта.

Първият обиск в консулството бе осъществен във вторник.

По данни на турски медии специалистите са събрали огромно количество материални доказателства. В. " Миллиет " разгласява фотоси, на които се вижда по какъв начин криминалистите изнасят от дипломатическото посланичество кутии и хартиени и полиетиленови пликове. Претърсени са били и колите в консулството на Саудитска Арабия.

Специалистите са употребявали ултравиолетови лампи и химически субстанции за откриването на следи от ДНК. Следователите са претърсили вътрешността на постройката, покрива й и вътрешния двор. По време на обиските над консулството и резиденцията на консула е кръжал дрон на полицията.

Засега не е ясно по кое време Турция ще заяви какви са резултатите от следствието, отбелязва ДПА.

Претърсването на консулството и резиденцията на консула бе осъществено след визитата на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо в Анкара. Помпейо разиска въпроса, обвързван с изгубването на Хашоги, с турския президент Реджеп Тайип Ердоган и с външния министър Мевлют Чавушоглу.

Джамал Кашоги изчезна на 2 октомври след посещаване в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, където отишъл, с цел да получи документи, нужни му за подписване на брак. Според турските управляващи журналистът, сериозно надъхан към властта в Рияд, е бил погубен.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР