Източници от отбраната на Обединеното кралство казват, че вътрешното разузнаване

...
Източници от отбраната на Обединеното кралство казват, че вътрешното разузнаване
Коментари Харесай

Отбраната на Великобритания смята, че ФСБ стои зад свалянето на самолета на Пригожин

Източници от защитата на Обединеното кралство споделят, че вътрешното разузнаване на Русия ФСБ (наследниците на КГБ) са тези, които най-вероятно са атакували самолета на Евгений Пригожин.

Те са изцяло лоялни към Владимир Путин и също ръководят граничните сили.

От разузнаването настояват, че тези дейности евентуално укрепват позицията на съветския министър на защитата Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб на съветските въоръжени сили Валери Герасимов, които Пригожин ненавиждаше и обществено подлагаше на критика.

Това от своя страна е добре за Украйна, защото двамата генерали в действителност се считат за некомпетентни

От своя страна някогашният началник на MI6 сър Джон Соуърс споделя, че счита, че е доста евентуално Владимир Путин да стои зад докладваната гибел на Евгений Пригожин.

„ Никога не можеш да бъдеш изцяло сигурен във обстоятелствата тук-там като Русия, само че всички индикации сочат обстоятелството, че Путин го е отстранил – той още веднъж е удостоверил контрола си “, сподели той пред BBC Radio 4.

Соуърс споделя, че е евентуално да е имало устройство, „ което е свалило самолета ненадейно и е умъртвило всички на борда “.

Той отхвърли изказванията на някогашния представител на Путин, че Украйна е виновна за офанзивата.

По-рано Сергей Марков назова Пригожин „ воин “ и сподели – без да предлага доказателства – че той е бил погубен от украинското разузнаване като „ подарък за Зеленски за Деня на независимостта на Украйна “.

 „ Не е изненадващо, че има някакъв опит да се сложи смокинов лист на отказване върху това, само че посланието, което изпраща към руснаците, е, че спазвате линията. Не допускате никаква рецензия към режима “, споделя сър Джон Соуърс.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР