Gordon Brothers преценява офертата за спасяване на закъсалия търговец на дребно Wilko

...
Източници казаха, че офертата може да включва финансиране от Gordon
Коментари Харесай

Източници казаха, че офертата може да включва финансиране от Gordon Brothers на търговеца на дребно за общи стоки за осъществяване на преструктуриране, което ще включва значителен брой затваряния на магазини и загуба на работни места.

Миналата седмица Wilko потвърди, че подава известие за намерение да назначи администратори, излагайки на риск около 12 000 работни места.

Вътрешни лица казаха във вторник, че шансовете Gordon Brothers да постигнат сделка са много големи. за спасяване на Wilko бяха „сравнително ниски“.

Един източник каза, че фирмата е изразила интерес към партньорство с други финансови инвеститори, за да инжектира около £20 милиона собствен капитал, като същевременно ще осигури около £50 милиона дългово финансиране.

Проектът се наблюдава от Марк Нютън-Джоунс, бивш изпълнителен директор на Next, Very Group и Mothercare, който беше назначен да ръководи европейските операции на Gordon Brothers по-рано тази година.

Alteri и Opcapita, двама други специализирани инвеститори, също проучваха оферти за Wilko през последните седмици, но се смята, че е малко вероятно да направят това преди процедура по несъстоятелност.

PricewaterhouseCoopers, която съветва семейния търговец на дребно, разбира се, че търси обвързващи оферти в рамките на дни, като компанията е на път да изчерпи парите си.

Ако бъде назначена за администратор, PwC ще проведе допълнителен процес на продажба, преди да започне ликвидация на активите на Wilko, ако не предстои сделка.

Hilco, собственикът на Homebase, даде назаем £40 милиона на Wilko по-рано тази година и наскоро промени условията на споразумението, за да освободи милиони паунда финансиране на веригата в опит да помогне за спасяването неговото бъдеще.

Wilko е собственост на семейство Уилкинсън, което създава бизнеса, от 1930 г.

Прочетете повече от бизнеса:
Мъжкото време удря продажбите на летни дрехи< br />
Цените на храните може никога повече да не паднат, предупреждава главният икономист

Той търгува от 400 магазина, което го прави един от най-големите частни търговци на дребно във Великобритания.

Like много търговци на дребно на улицата, той беше засегнат от инфлационен натиск и предизвикателства във веригата за доставки.

Редица големи вериги за общи стоки бяха потърсени за рекапитализация на бизнеса, въпреки че перспективите за всяка сделка отвъд преглеждането на трупа на компанията сега изглеждат далеч.

През последните месеци тя се опитва да финализира доброволно споразумение на компанията (CVA) - механизъм, който ще задейства рязко намаляване на наемите в стотици магазини, но ще избегне затварянето.< /p>

Марк Джаксън, главен изпълнителен директор на Wilko, каза миналата седмица: „Ще продължим да напредваме в дискусиите със заинтересованите страни с цел завършване на транзакция, която запазва бизнеса и ще насърчи тези заинтересовани страни, които обсъждаме с да се движим възможно най-бързо.

„Продължаваме да вярваме, че нашият стабилен план за възстановяване, със значителни икономии на разходи за повторно стабилизиране в ход, ще осигури печеливш Wilko и ще увеличи максимално значителните възможности, които знаем, че съществуват ."

Гордън Брадърс беше потърсен за коментар.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР