Източници издават, че правителство ще бъде съставено под натиска на

...
Източници издават, че правителство ще бъде съставено под натиска на
Коментари Харесай

Властта готова за коалиция, спорят кой да е премиер – Габровски или Денков

Източници издават, че държавно управление ще бъде формирано под натиска на американското посолство в София и висши европейски водачи.

Те са изключително обезпокоени от възходящата известност на „ Възраждане “, а също така анализаторите им предизвестили, че и в този момент не се сформира кабинет има заплаха президентът Румен Радев да разгласи публично своя партия и още на идващите избори да опустоши ГЕРБ и ПП-ДБ.

 

По този метод властта ще се озове в проруско болшинство, застрашаващо евроатлантическата ориентировка на страната ни. Затова американците изрично упорствали Бойко Борисов, Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов да преглътнат разликите си и да създадат държавно управление, въпреки и с краткотраен небосвод на ръководство от няколко месеца до година.

Препоръката им е огромните партии да заровят томахавката и да огласят кабинет допустимо най-скоро.

 

Запознати настояват, че ГЕРБ и ПП-ДБ към този момент са си стиснали ръцете, само че сега текат тежки пазарлъци какъв да е министър-председател. Повече от ясно е, че този пост няма да бъде ангажиран от нито един от водачите на трите партии.

 

Борисов упорства министър председател да стане хирургът проф. Николай Габровски, който бе препоръчан от него за поста и в предишния парламент с мандата на ГЕРБ. Тогава проектокабинетът обаче не получи депутатска поддръжка. 

 

От ПП-ДБ упорстват министър-председателят да е техен и изрично държат това да е акад. Николай Денков.

Надали обаче ГЕРБ-аджиите ще се съгласят министър председателят да не е техен, а и това не би било почтено, поради, че са първа политическа мощ.

Така и не излиза наяве обаче по какъв начин партии, които имат 95% единодушие по всички тематики не могат да създадат коалиция.

 

Макар ГЕРБ и Политическа партия да са в обтегнати връзки, съгласно част от преговорния екип, те се стоплят задоволително, че да може да се приказва за общо партийно споразумение отсега нататък.

Пародията на законодателство съгласно депутати на ГЕРБ обаче крие предпочитание за общи диалози и лидерски срещи, каквито действително ще има, а двете партии, са надалеч по-склонни да ръководят дружно, даже и с цената на взаимна ненавист.

 

Тази тактичност не допаднала изключително на Румен Радев, който на думи е прокламатор за устойчиво държавно управление, само че действително има интерес да ръководи страната със служебни кабинети.

Борисов обаче наредил на хората си в Народно събрание да изпълнят волята му за коалиция по всеки вероятен метод, защото ГЕРБ много време са отвън властта и имат потребност да се върнат във върхушката.

В същото време пък Политическа партия си дават сметка, че на идващите избори процентът гласове за тях ще спадне доста и се съгласили с настояванията на ГЕРБ.

Източник: Уикенд

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР