Източникът на заразата в гастроентерологично отделение на МБАЛ Хаджи Димитър

...
Източникът на заразата в гастроентерологично отделение на МБАЛ Хаджи Димитър
Коментари Харесай

Източникът на заразата с COVID-19 в сливенската болница вероятно е пациент

Източникът на болестта в гастроентерологично поделение на МБАЛ " Хаджи Димитър " в Сливен евентуално е мощно инфектиран пациент. Това заяви на ексклузивен брифинг през днешния ден кметът на община Сливен Стефан Радев, който е ръководител на Общинския спешен щаб. Има пациенти, които са минали оттова и след това са диагностицирани с COVID-19, което кара експертите да мислят, че това е източникът, изясни кметът.

През вчерашния ден са били регистрирани максимален брой инфектирани с коронавирусна зараза от началото на рецесията, уточни той, общо девет души. От тях осем са медицински лица - седем души от Отделението по гастроентерология на МБАЛ " Хаджи Димитър " (двама лекари, четири медицински сестри и две санитарки), както и доктор от Военна болница, който е имал контакт с доктор от отделението по гастроентерология.

Отделението е затворено за стерилизация, пациентите ще бъдат поети от другите лечебни заведения.
Ново огнище на COVID-19 - 7 медици от едно поделение са дали позитивни проби в Сливен Отделението в болничното заведение, която не приема пациенти с COVID-19, е затворено за стерилизация
Всички пациенти, минали през отделението през последния месец, са открити и ще бъде преценено по какъв начин да се действа с тях, дали всички да бъдат тествани или да се направи скрининг. Това ще бъде разисквано на съвещание на Областния спешен щаб през днешния ден от 11.30 часа.

Всички новодиагностицирани са настанени в болница, като положението им не е тежко.

В двете инфекциозни отделения в Сливен има общо 24 пациенти с ковид, 10 от тях са медицински лица. В общината инфектираните до момента са 109, 69 са излекувани, 10 са умряли.

Кметът заяви още, че има подозрение за служителка с ковид от личния състав на детска градина " Детство ". Тя е била контактна с диагностицирани лица и й е взета проба. Превантивно от общината са предизвестили родителите през днешния ден да не водят децата си. Ще бъде осъществена стерилизация на детската градина.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР