Източникът на замърсяването на река Марица е фирма, която преработва

...
Източникът на замърсяването на река Марица е фирма, която преработва
Коментари Харесай

Фирма, преработваща пластмаса, е замърсила река Марица и убила тонове риба

Източникът на замърсяването на река Марица е компания, която преработва пластмасови боклуци и събира вторични първични материали, заяви Нова телевизия. Сигнал за екопроблема бе подаден в събота. Заради замърсяването реката край град Стамболийски се изпълнила с мъртва риба.

Полицията, локалните екоинспекции, Басейнова дирекция, ВиК - Пловдив и Областната дирекция по сигурност на храните се задействаха, хората получиха предизвестие да не ядат риба от реката, а от питейната вода бяха взети проби. Прокуратурата образува досъдебно произвеждане по случая.

" Говорим за токсично замърсяване с доста съществени вреди. Бързите проби отхвърлиха съществуването на цианид. Все още обаче не е ясно какво тъкмо е рисковото вещество във водата ", сподели регионалният шеф на Пловдив Дани Каназирева. Тя увери, че компанията, предизвикала замърсяването, ще бъде санкционирана.

От ВиК-Пловдив пък оповестиха, че са лимитирали водовземането от две помпени станции. От сдружението обаче твърдят, че директна заплаха за популацията няма, защото водата за питейно-битови потребности се взима от по-дълбоко, а не от повърхността.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР