Източник: • Defender Works V8 с 405 к.с. отбелязва 70тата годишнина на

...
Източник: •	Defender Works V8 с 405 к.с. отбелязва 70тата
годишнина на
Коментари Харесай

DEFENDER ПРОДЪЛЖАВА НАПРЕД: LAND ROVER ЛАНСИРА МОДЕЛ V8, ЗА ДА ОТБЕЛЕЖИ СВОЯТА 70ТА ГОДИШНИНА

Източник:

• Defender Works V8 с 405 к.с. отбелязва 70тата годишнина на марката Land Rover
• 5,0-литровият бензинов V8 Defender е най-мощният и най-бърз, създаван досега от Land Rover, с ускоряване от 0 до 100 км/ч за 5,6 сек.*
• Издание за колекционери - лимитиран брой от 150 автомобила Defender с емблема 70то издание

Land Rover разгласи високодинамична версия на емблематичния Defender в лимитирана серия от 150 бройки с мотор V8, реконструиран, за да отбележи70тата годишнина на марката Land Rover през 2018 година

Defender Works V8 отдава респект на ранните двигатели с висока мощ в Series III Stage 1 V8 от 1979 година и идващите модели Defender, включително изданието за 50тата годишнина, които са доста търсени от ентусиастите и колекционерите през днешния ден.

Defender Works V8 е най-мощната и най-бързата версия, създавана в миналото от Land Rover. 5,0-литровият атмосферен бензинов силов агрегат V8 създава 405 к.с. и 515 Нм въртящ момент (стандартният Defender осигуряваше 122 к.с. и 360 Нм). Defender Works V8 ще форсира от 0 до 100 км/ч за 5,6 секунди*, а оптималната му скорост е увеличена до 170 км/ч.
Тим Ханиг, шеф на Jaguar Land Rover Classic, каза: „ Подобаващо е, че успяхме да реализираме цялостния капацитет на емблематичния Defender, чиято обичана форма остава синоним на Land Rover, 70 години след като е бил показан на публиката за първи път.

Идеята да представим още веднъж V8 Defender бе нещо, което обсъждахме още през 2014 година, когато към момента конструирахме Defender в Солихъл. Знаехме, че има търсене за мощен и бърз Defender; достоверността на Land Rover е върховият заключителен щрих за взискателнитеклиенти, които ще купят тази колекционерска версия на Defender. “

Силовият елемент V8 ще бъде подложен в 150 специално подбрани и реконструирани автомобили Defender за 70тото издание, допълван от 8-степенна автоматична трансмисия ZF със състезателен режим, подобрени спирачки и съставни елементи на управлението (пружини, амортисьори и анти-рол бари) плюс извънредни 18-инчови алуминиеви джанти Sawtooth с покритие с ефект „ елмаз “ и гуми 265/65 R18 за всякакъв терен.

Осемте общоприети цвята за каросерията включват две сатинирани покрития - в контраст с покрив, арки на колелата и предна решетка в цвят Santorini Black - допълвани от дръжки на вратите, капачка на резервоара за гориво и надпис Defender на предния похлупак от машинно обработен алуминий. Цялостно обновеното осветление включва bi-LED предни фарове.

Арматурното табло, облицовката на тавана и спортните седалки Recaro са тапицирани изцяло с кожа Windsor. Автомобилът е оборудван и с информационно-развлекателната система Classic на Land Rover Classic.

Версиите на Defender Works V8 с междуосие от 90 и 110 мм ще бъдат налични за закупуване директно от Land Rover Classic, като цените ще започват от 329 765 лева за версия с 90-милиметрово междуосие в Обединеното кралство.

Подбрана гама от обновления, вдъхновени от Defender Works V8 също ще могат да се закупят скоро от Land Rover Classic, включително обновления в мощността на дизеловия двигател TDCi, високодинамично окачване и компоненти за спирачната система.

Land Rover има намерение да продължи гамата Defender и ще употребява нейните технологии, иновативни инженерни благоприятни условия и експертен опит в дизайна, с цел да гарантира дълголетието на името Defender.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР