Източник: www.peugeot.bg Повече от име: истинска цел. Изцяло в отличителния,

...
Източник: www.peugeot.bg Повече от име: истинска цел. Изцяло в отличителния,
Коментари Харесай

НОВИЯТ PEUGEOT RIFTER, Пълен напред!

Източник: www.peugeot.bg

Повече от име: същинска цел.

Изцяло в отличителния, премиум жанр на най-новите модели на марката, новият PEUGEOT RIFTER самоуверено приема съвременен контур, уверено създаден за ежедневни завършения.
PEUGEOT RIFTER сполучливо реализира жанр, еднакво здрав и грациозен. Неговият приключенски дух и пристрастеност към пътешествията го карат да се усеща вкъщи си на всички места, от градската джунгла до живата природа.
Оборудван с PEUGEOT i-Cockpit®, новият PEUGEOT RIFTER изпълнява обещанието да обезпечи при всякакви условия интензивно усещане при шофиране, невиждано в неговия клас.
Изграден върху нова платформа, новият PEUGEOT RIFTER има здравината и издръжливостта да се оправи даже и с най-трудните терени и условия. Наличен в две дължини, с 5 или 7 места, той съчетава многофункционалност, модулност и деловитост. Отличава се с икономични мотори и техническо оборудване от най-ново потомство.
PEUGEOT RIFTER е умел приключенец, създаден да живее всеки ден интензивно, проектиран да въодушевява родените изследователи.

„ PEUGEOT предлага нововъведения, PEUGEOT предлага изненади. Нашата упоритост е да станем най-добрият авто производител във високия сегмент. С PEUGEOT RIFTER марката претворява напълно своето предложение и постига съвършената композиция на многофункционалност и наслаждение от шофирането от PEUGEOT. Надарен със силна индивидуалност и външен тип на „ шикозен пътешественик “, новият PEUGEOT RIFTER изразява свободата на деяние. “
Жан-Филип Импарато, Главен изпълнителен директор на PEUGEOT
„ PEUGEOT предлага нововъведения, PEUGEOT предлага изненади. Нашата упоритост е да станем най-добрият авто производител във високия сегмент. С PEUGEOT RIFTER марката претворява напълно своето предложение и постига съвършената композиция на многофункционалност и наслаждение от шофирането от PEUGEOT. Надарен със силна индивидуалност и външен тип на „ шикозен пътешественик “, новият PEUGEOT RIFTER изразява свободата на деяние. “
Жан-Филип Импарато, Главен изпълнителен директор на PEUGEOT

Ново име за един друг контур

PEUGEOT дава неповторимо име на това ново предложение в своята гама пътнически автомобили. Кратко и въздействащо, името PEUGEOT RIFTER неотложно ви придвижва сред природата и заниманията навън.

PEUGEOT революционизира предлагането в сегмента. Новият PEUGEOT RIFTER запазва основните характерности и даже отива по-далеч, като прибавя мощна, динамична индивидуалност и уверена позиция на пътя.

„ Предизвикателството с новия PEUGEOT RIFTER бе да предложим прелъстителен автомобил, като в същото време отговорим на изискванията за размер, издръжливост, модулност и гъстота. Новата платформа дава благоприятни условия за перфектно балансирани пропорции. Нашите дизайнери се възползваха оптимално от нейния потенциал, с цел да придадат особено забележителна стилистична идентичност на този нов контур. “
Кийт Райдър, Мениджър „ Дизайн “ на PEUGEOT RIFTER

Мощен и стилен външен дизайн с уверен характер

Принадлежността на PEUGEOT RIFTER към гамата пътнически коли PEUGEOT е ясно изразена.

Модерната и здрава предница поставя Лъва в центъра на отвесна решетка, характерна за най-новите коли в гамата. „ Котешкият “ взор включва LED светлинна идентификация в центъра на предните фарове.
Профилът на автомобила подчертава неговия жанр. Пропорциите са перфектно балансирани, с пай, водоравен преден капак, висока междинна линия и скъсени надвеси. Покривните рейки са очевидно част от дизайна и деликатно интегрирани, а тяхната основа разрешава обезопасяване на товара с ремъци.
Симетричните, скосени форми в предната и задната част на вратите и стъклата придават нов дизайн на силуета. Изваяните арки на колелата допълват неговата атлетичност. Новият PEUGEOT RIFTER е стъпил крепко на стабилната си конструкция. Някои версии се оферират с алуминиеви 17-инчови джанти с ефект „ елмаз “.
При отваряне огромната задна врата открива необятен багажник. Принадлежността към марката е ясно изразена в присъщите за стила на PEUGEOT „ следи от ноктите на лъва “ върху задните фарове. Бронята с ръбест дизайн подчертава по-ниската част и предлага оптимална ежедневна отбрана.
Новият PEUGEOT RIFTER е заимствал някои от стилистичните и функционални характеристики на SUV света: голям клирънс, огромни колела, големи протектори на праговете на вратите, на долната странична част на каросерията и предната и задната брони.
Тези атрибути способстват за утвърждаване на неговата индивидуалност и му разрешават да се възползва от своята нова многофункционалност: динамична компактност за града, мощ и мощ за дълги пътувания и бягства сред величествената природа.
За тези, които мислят още по-мащабно, PEUGEOT RIFTER предлага версия с по-голяма дължина (+35 сантиметра), без конкуренция по отношение на вътрешно пространство и практичност.
Както елегантният, динамичен жанр на екстериора на PEUGEOT RIFTER впечатлява със своята мощна еднаквост и въплъщава модерния жанр и авторитет на своя лидер, така и интериорът е също толкова неочакван.
Изчистен, изтънчен интериор с PEUGEOT i-Cockpit®

Интериорът на новия PEUGEOT RIFTER е уникален за пазара. Той мигновено демонстрира връзката на PEUGEOT RIFTER с марката.

PEUGEOT i-Cockpit® увенчава хармоничното и категорично съвременно вътрешно пространство, като реализира баланс между изчистени линии, технология и високо качество на направата.

Новост в сегмента, PEUGEOT i-Cockpit® отваря пътя за преживяване при шофиране, приветствано от над четири милиона клиенти. Той предлага стимулиращо и интуитивно ежедневно преживяване при шофиране, подкрепено от следните детайли:
• Компактен волан с две плоски елементи за по-добър захват и усъвършенствано ръководство
• 8-инчов капацитивен сензорен екран в обсега и полезрението на лидера
• Бордно табло на равнището на очите с дизайн, емфатичен от хромирани рамки на уредите и елегантни червени стрелки, което интегрира пъстър екран за още по-добра четимост.

Кокпитът, точно направен до последния подробност, съдържа елегантни хромирани лостчета за контролиране на температурния комфорт. Те са леснодостъпни и рамкират в бяло температурния екран.
При версиите, които са оборудвани с електрическа спирачка, освободеното пространство на централната подпора се използва като огромно място за съхранение на движимости.
Всичко е усъвършенствано за наслаждение и концентрация на лидера в купе, съчетаващо деловитост и грациозност.

Допълнителна доза жанр с равнище на оборудване GT Line
Версията GT Line на PEUGEOT RIFTER е елегантна и динамична и добавя гамата GT Line на PEUGEOT.
Категорично отличителна, версията GT Line съдържа характерни характерности в цвят Onyx Black като очертанията на радиаторната решетка, основите на огледалата за назад виждане, покривните рейки и даже вложките в страничните лайстни.
Този извънреден жанр се добавя от 17-инчови алуминиеви джанти Aoraki с ефект „ елмаз “ и GT Line монограм с медно покритие на предните калници и задната врата.
Кожен волан, специфични елементи на бордното табло в нюанс Quente Brown, тапицерия Tissu Casual и декор с шахматен мотив на циферблатите персонализират интериора на това равнище на съоръжение.

PEUGEOT RIFTER елегантно показва своето ДНК на откривател, приканвайки ви да изживеете цялостната независимост на действие всеки ден.

Готов за деяние!

Удоволствие от шофирането 100% PEUGEOT
Удоволствието от шофирането е в гените на марката.

Новият PEUGEOT RIFTER е планиран на база на платформата EMP2, известна с динамичните си качества. Подложена на специфични разработки в задната част в изгода на модулността и товара, тя обезпечава на PEUGEOT RIFTER комбиниране на комфорт и пътно поведение на равнище, което не е предлагано досега в този сегмент.
Пътното държание е подсигурено от предно окачване вид Pseudo MacPherson и задно окачване с деформируема напречна греда. За да предложат чувство на пътя, достойно за марката, окачването и кормилното управление се възползват от специфични настройки.
PEUGEOT i-Cockpit®, високата позиция на шофиране и радиусът на завой от 10,9 м осигуряват пъргавина и чудесно ръководство за истинско наслаждение от шофирането. По-големият луфт позволява управляемост по всевъзможни терени според вашите стремежи.

Още по-големи благоприятни условия
Най-авантюристичните водачи могат да излязат отвън утъпканите пътеки, като изберат функционалността Advanced Grip Control (Усъвършенстван надзор на сцеплението). Заедно с гумите MICHELIN LATTITUDE TOUR Mud & Snow системата усъвършенства контрола на сцеплението посредством непрекъснато въздействие върху колелата. Системата работи в композиция с функционалността Hill Assist Descent Control (Помощ при втурване по наклон), която поддържа автоматизирано оптимална скорост по стръмни скатове.
Версия със задвижване на 4-те колела, разработена взаимно с нашия дългогодишен сътрудник DANGEL, се предлага като алтернатива за гамата PEUGEOT RIFTER.
За да бъде автомобилът приспособен за най-трудните условия и приложения, здравината и издръжливостта му също бяха обект на изключително внимание със задълбочени проби за превъзмогване на всякакви видове терени и климати.

„ Приключението е моят живот и свободата на придвижване е моето най-ценно притежание!
Ежедневието ми е безпределно проучване на това, което ни оферират природата и градовете: каране на ски, джетове, скейтборд, планинско колоездене, пешеходни преходи, автомобилни/тотоциклетни надпревари... И аз имах огромен шанс да изпитам новия PEUGEOT RIFTER. Неговите динамични качества, прецизно ръководство и пъргавост ме впечатлиха. Мога да ви кажа, че той бе създаден да ме поддържа при всякакви обстоятелства. “
Стефан Петерханзел, професионален водач. 13 победи в класовете автомобили/ мотоциклети от категория рали рейд
„ Приключението е моят живот и свободата на придвижване е моето най-ценно притежание!
Ежедневието ми е безпределно проучване на това, което ни оферират природата и градовете: каране на ски, джетове, скейтборд, планинско колоездене, пешеходни преходи, автомобилни/тотоциклетни надпревари... И аз имах огромен шанс да изпитам новия PEUGEOT RIFTER. Неговите динамични качества, прецизно ръководство и пъргавост ме впечатлиха. Мога да ви кажа, че той бе създаден да ме поддържа при всякакви обстоятелства. “
Стефан Петерханзел, професионален водач. 13 победи в класовете автомобили/ мотоциклети от категория рали рейд

Гама мотори с високи индикатори
Работата, реализирана по повод на архитектурата на автомобила и оптимизацията на неговата маса, е решаващ фактор в непрекъснатия блян за намаляване на CO2 излъчванията и разхода на гориво.
Съответно икономичността на предлаганите мотори е от най-високо ниво. Тези мотори дават отговор на най-новия стандарт Euro 6.c и към този момент са готови да отговорят на бъдещите стандарти за шофиране WLTC.

От бензиновите мотори се предлагат два разновидността на мотора 1.2 PureTech:
• PureTech 130 к.с. S&S с 8-степенна автоматична скоростна кутия / EAT8 (ще бъде наличен през 2019 г.)
• PureTech 110 к.с. S&S с 5-степенна механична скоростна кутия, разполагаем също и във версия с доста невисок разход на гориво.
Двигателите PureTech 130 включват филтър за твърди частици за понижаване на емисиите на частици.

От дизеловите мотори се оферират три варианта на мощ на мотора 1.5 BlueHDi:

• BlueHDi 130 к.с. S&S с 6-степенна механична или 8-степенна автоматизирана скоростна кутия / EAT8
• BlueHDi 110 к.с. с 5-степенна механична скоростна кутия, разполагаем също и във версия S&S с доста невисок разход на гориво
• BlueHDi 75 к.с., с 5-степенна механична скоростна кутия
Всички дизелови мотори са оборудвани с филтър за твърди частици и система за селективна каталитична редукция. Тази технология разрешава надзор на емисиите от момента на пускане на двигателя и без да изисква добавка за филтъра за твърди частици.

Най-доброто равнище на технологии
Тъй като дава отговор на потребностите на ежедневието, новият PEUGEOT RIFTER естествено се възползва от най-новите технологии на марката.
Списъкът с софтуерно съоръжение е впечатляващ и невиждан в този сегмент и според от версиите включва следното:
• Електрическа спирачка. Голямо отделение за предпазване заема мястото на ръчната спирачка, оптимизирайки пространството на борда.
• Адаптивен автопилот поддържа зададената скорост и адаптира дистанцията сред вашия автомобил и превозното средство начело. С 8-степенната автоматизирана скоростна кутия е допустимо цялостното прекъсване на автомобила.
• Системата за различаване на пътните знаци извежда индикация за разпознат пътен знак за сигнализация и максималната засечена скорост и адаптира скоростта на ограничителя и регулатора на скоростта (автопилота).
• Система за предизвестие при неволно пресичане на маркировката коригира траекторията при положение на нехайство от страна на лидера.
• Предупреждение за бдителността на водача, употребяващо следене с камера, за анализиране на държанието на лидера и движенията на кормилото. Системата издава звуково и образно предизвестие, когато засече липса на внимание от страна на лидера.
• Активната спирачка за сигурност се включва, в случай че бъде засечен риск от сблъсък.
• Система за надзор на стабилността на теглича стабилизира ремаркето, за да смекчи отклоненията от траекторията или да понижи скоростта на автомобила, в случай че е необходимо.
• Автоматично включване на дълги и къси светлини.
• Камерата за заден ход Visiopark 180° показва изглед откъм гърба под 180 градусов ъгъл с опцията за извеждане на стандартния изглед 180° („ от птичи взор “) или с приближение, в случай че автомобилът е в непосредствена непосредственост до затруднение.
• Система за следене на мъртвата зона с индикатори за предизвестие в страничните огледала.
• Безключова система за достъп до автомобила и пускане на мотора.

Информационна система от най-ново поколение
Голям 8-инчов пъстър сензорен екран осигурява съгласуваност. Разположен на една ръка разстояние, той включва два USB врата, жак, Bluetooth връзка и безжично зарядно. Системата се добавя от Mirror Screen, съвместима с Mirror Link, Apple Carplay и Android Auto.

Свързана 3D навигация включва гласово управление и разрешава търсене на интересни места по елементарен и интуитивен начин. Тя взема поради информацията за пътната конюнктура в действително време (TomTom Traffic) и може да изписва информацията за паркинги, бензиностанции и прогноза за времето.

Интелигентна функционалност

Новият PEUGEOT RIFTER предлага модулно и лесно за акомодация пространство.
Оптимизацията на архитектурата позволява предложение на версиите с 5 и 7 места в две дължини всяка - Standard (4,40 м) и Long (4,75 м). Последната прибавя повече дължина както към междуосието, по този начин и към надвеса за идеално вътрешно пространство.
На всяка от 3-те седалки на 2-рия ред може да бъде сложено детско столче. Седалките могат да бъдат доста лесно прибрани в пода посредством командата Magic Flat (ще бъде налична от второто тримесечие на 2019 г.).
Във версията Long 2-те обособени седалки на 3-тия ред могат да се плъзгат и да се изваждат (както и при стандартната версия) за адаптиране към всяка ситуация и увеличение на размера на багажника или пространството за краката на пътниците.
Товаренето на дълги предмети е елементарно, тъй като седалката на пасажера начело може да се сгъне в хоризонтално състояние.

Багажникът на PEUGEOT RIFTER има товарен капацитет, вариращ от 775 литра до кората на багажника във версията с 5 места и стандартна дължина до 4 000 литра до тавана във версията с увеличена дължина и при сгънати седалки.
Кората на багажника има две различни настройки за ръководство на багажното пространство. Тя може да се прибере зад облегалките на седалките на 2-рия ред.
Водачът и пасажерите се възползват от множество просторни и леснодостъпни места за предпазване на движимости. Те са разположени из цялото купе, на централната подпора, начело в пространството над предното стъкло, в панелите на вратите, на 1-вия и 2-рия ред и в багажника.
Въздушната възглавница за пътника отпред от вида „ Bag In Roof “, иновативно интегрирана в облицовката на тавана, позволява основаването на затворено, климатизирано поделение за предпазване с голям размер. Максималният потенциал за съхранение е невиждан за този тип автомобили: до 186 литра според от версията.
От появяването си през 2002 година емблематичният покрив Zénith® се усъвършенства през поколенията, ставайки все по-привлекателен. Високо скъп от клиентите, в този момент той представлява еднопанелен панорамен покрив с електрическа щора. Напречно е разположена транспарантна арка с отделения за предпазване на движимости. По този начин купето е обилно осветено.
Арката може да помести движимости с размер до 14 литра. Тя е обвързвана с багажника на покрива (достъп от 2-рия ред седалки или от багажника) и с пространството за съхранение над предното стъкло. С кант от LED светлини, тя акцентира чувството за модерен жанр на интериора.

Улеснено всекидневие
Оптимизацията на плъзгащите се странични порти разрешава елементарен достъп на борда посредством по-голям отвор. Новата архитектура на релсите в този момент запазва пространството в купето, като елиминира изпъкналата част на равнището на раменете и има по-добра образна интеграция.
Уникална в този клас, огромната задна врата още веднъж включва отварящо се задно стъкло. Този удобен съставен елемент позволя достъп до багажника без отваряне на капака му. Особено е потребен за вземане на движимост, оставена върху кората на багажника или когато автомобилът е паркиран наоколо до затруднение.

Новият PEUGEOT RIFTER ще направи международния си дебют на Автомобилния салон в Женева 2018 и ще излезе в продажба в целия свят още през септември. Той се създава в заводите във Виго (Испания) и Мангуале (Португалия).
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР