Източник: www.opel.bg Едно денонощие – рекордно каране на пистата в изпитателния

...
Източник: www.opel.bg Едно денонощие – рекордно каране на
пистата в изпитателния
Коментари Харесай

Opel подкрепя опита за 24-часов световен рекорд на Найси Валде

Източник: www.opel.bg

Едно денонощие – рекордно каране на пистата в изпитателния център на Opel в Родгау-Дуденхофен
На три колела – легналият велосипед с изцяло затворена каросерия „ веломобил ” доближава оптималната скорост 80 км/ч
Изцяло мускулна двигателна сила – атлетката възнамерява да измине над 1 219 километра за 24 часа
#WeBelieve – марката Opel е мобилен сътрудник и вярва в триумфа на Найси

Рюселсхайм. Никога до момента човек не е изминавал повече от 1219 километра в рамките на 24 часа, задвижван единствено от личната си мускулна мощ. Това предстои да се промени на 28 и 29 юли. В 10:00 часа сутринта Никола "Найси " Валде ще стартира своя опит за слагане на световен връх на пистата в изпитателния център на Opel в Родгау-Дуденхофен, Германия. Атлетката ще употребява триколесен лежащ велосипед с изжяло закрита каросерия, който позволява постигането на максимална скорост от 80 км/ч. Така нареченият „ веломобил ” е неповторима по рода си аеродинамично усъвършенствано превозно средство, проектирано и създадено в един образец от колегата на Найси Даниел Фен. С негова помощ 44-годишната спортистка ще се опита да подобри съществуващите 24-часови световни рекорди за изминато разстояние както за жени (1012 километра), по този начин и за мъже (1219 километра). От 2015 година до момента родената в Хамбург атлетка държи 12-часовия международен връх в категорията HPV (Human Powered Vehicles e.V. – Задвижвани от човек превозни средства) за дами. Opel подкрепя германската спортистка в 24-часовия маратон, предоставяйки на разположение трасето на своята 4.8-километрова високоскоростна писта в изпитателния център Родгау-Дуденхофен. Марката е и мобилен сътрудник на Найси Валде, която ще пътува дружно със своя веломобил до Дуденхофен с Opel Vivaro, а по време на рекордния опит ще бъде съпровождана от сервизен автомобил Opel Ampera-e, който също е шампион по пробег в своята категория и може да измине напълно на електричество пробег от 520 километра (според стандарта NEDC).

Opel поддържа този упорит план, тъй като решителността и упоритостта на Найси Валде отразяват духа на марката и компанията като цяло - вярвайте в себе си, в триумфа и в бъдещето! Затова #WeBelieve е подходящо мото и хаштаг на опита за подобряване на международния връх.

Спринт на две колела - Opel, велосипедният милионер

Opel се радва на дълга и богата традиция в колоезденето. Петимата синове на основателя на компанията Адам Опел имат значителнио триумфи като състезателни колоездачи, а фотографията на братята с техния петместен тандем Quintuplet от дълго време е станала емблематична. Opel започва собствено велосипедно произвеждане през далечната 1886 година и по този начин се трансформира в една от първите компании, които произвеждат колела в Германия. В началото на 20-те години на предишния век фирмата към този момент е най-големият производител на колела в света. Едномилионният велосипед с емблемата на Opel е уникален продукт, показан пред широката общественост на 21 юли 1926 година. В историята на марката не липсват и световни върхове. На 29 септември 1928 година край Париж белгийският състезател по колоездене Леон Вандерстуифт слага нов световен рекорд със специфична пистова версия на легендарния спортен велосипед Opel ZR III и доближава невероятната скорост от 122.77 км/ч, карайки зад швейцарския си пейсър Леман. Този международен връх остава непроменен в продължение на повече от 50 години. В края на 1936 година компанията със седалище в Рюселсхайм продава своето велосипедно произвеждане на компанията NSU от Некарсулм, Германия. На 15 февруари 1937 година Opel създава последния си велосипед, а общият тираж на производството през годините възлиза на общо 2 621 965 велосипеда.

Но и в годините по-късно, инженерите на Opel не престават да обръщат внимание на двуколесните и триколесните превозни средства и на няколко пъти създават подобни концептуални модели. На международното автомобилно ревю IAA във Франкфурт през 2011 година да вземем за пример, Opel представи RAK-e – концептуална студия на електрически задвижван модел с тандемно разположение на седалките и дизайн, напомнящ мощно веломобилите. Подобно на тях, извънредно усъвършенстваният в аеродинамично отношение RAK-e има две колела с по-широка диря писта на предната ос и се задвижва от двойка близо разположени задни колела – скица, която е доста сходна на тази при триколесните легнали колела. На международното автомобилното ревю в Женева през 2012 година RAK-e бе последван и от студия на модерен електрически велосипед. RAD-e демонстрира самоуверени елементи от стилистичната философия на Opel и бе в състояние да измине до 45 километра на изцяло електрическа двигателна сила.

Изпитателният център на Opel в Родгау-Дуденхофен – напълно на „ ти ” със световните върхове

През 1972 година Opel впечатли всички със своя трогателен дизелов план. Използвайки аеродинамично оптимизирана каросерия от модела GT, прототипът Diesel GT успя да сложи два международни и 18 международни върха за дизелови автомобили на пистата в изпитателният център на Opel в Дуденхофен. Благодарение на системата за наложително пълнене с турбокомпресор, 2.1-литровият двигател достигаше изумителна за това време максимална мощ от 95 к.с. В продължение на два дни и три нощи прототипът е подложен на тестване върху високоскоростното трасе на центъра от екип от спортни водачи, а най-краткото измерено време за изминаване на права от 1000 метра с летящ старт е 197 км/ч! Преди 46 години това постижение беше в действителност сензационно за автомобил, употребяващ дизелово гориво.

През месец юли 2003 година, още веднъж на терена на изпитателния център на Opel в Дуденхофен, моделът Opel Eco Speedster сложи 17 международни върха в границите на 24 часа под бдителния взор на комисарите на международната федерация по автомобилизъм FIA. За да реализират този впечатляващ резултат, инженерите на Opel не единствено бяха подготвили задвижващия тракт на дизеловия първообраз за върхови показатели в гонене на върховете, но доближиха и границите на технологичните благоприятни условия по отношение на понижаване на аеродинамичното съпротивление и тежестта. Двуместният прототип бе основан на основата на серийния модел Speedster, само че за разлика от него използваше специфична олекотена полимерна каросерия, усилена с въглеродни нишки. Високоефективният спортен първообраз с централноразположен двигател и грандиозно издължена задна част на каросерията бе задвижван от най-малкия четирицилиндров дизелов двигател в света, който по това време се предлагаше и в моделите Opel Agila и Opel Corsa (51 кВт/70 к.с.).
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР