Източник: www.citroen.bg Citroën представя своето ново предложение за компактен хечбек –

...
Източник: www.citroen.bg Citroën представя своето ново предложение
за компактен хечбек –
Коментари Харесай

НОВИЯТ С4 CACTUS: УНИКАЛЕН ХАРАКТЕР, СУПЕР КОМФОРТ И КОМПАКТНОСТ

Източник: www.citroen.bg

Citroën показва своето ново предложение за стилен хечбек – новия C4 Cactus. Моделът е сензитивно освежен, отговаря на условията на сегмента по отношение на технологии и мотори, и същевременно се отличава със своята уникалност и комфорт. Дизайнът му запазва своята смелост и модерен характер, като в това време дава заявка за принадлежност към горен сегмент. На борда, новият C4 Cactus се отличава с високото равнище на комфорт, което създава усещането за пашкул в автомобила. Като част от програмата Citroën Advanced Comfort®, новият C4 Cactus предлага за първи път в Европа окачването Progressive Hydraulic Cushions™*, осигуряващо резултат „ magic carpet “ и представя седалките Advanced Comfort Seats. С уникална самоличност, новият C4 Cactus е супер комфортен хечбек, който ще бъде пуснат в продажба през първото тримесечие на 2018 година.

След лансирането на C3 през 2016 година и на SUV моделите (C3 Aircross и C5 Aircross) през 2017 година, Ситроен навлиза в нова фаза на продуктова атака и продължава да изненадва с новото си предложение за компактен хечбек. Новият C4 Cactus внася глътка пресен въздух в сегмента, като комбинира неповторимия темперамент на познатия до в този момент C4 Cactus с комфорта на C4. Също по този начин, той декларира своята принадлежност, като дава отговор на очакванията на сегмента с 12 технологии в помощ на ръководството, 3 технологии за свързване, мотори до 130 к.с. и отличен стил.

Модерен и видим във връзка с своя дизайн, новият C4 Cactus предлага на борда си безпрецедентно прекарване от гледна точка на цялостния комфорт. За целта Ситроен употребява софтуерното си наследство, обвързвано с хидравличното окачване. Технология, която в този момент е преработена, с цел да стане налична за максимален брой хора. C4 Cactus показва за първи път в Европа окачването Progressive Hydraulic Cushions™ и за първи път в света седалките Advanced Comfort Seats, които гарантират ново измерение на комфорт

Новият C4 Cactus внася прохлада и оригиналност в сегмента на компактните автомобили хечбек.

• УНИКАЛЕН ХАРАКТЕР & СМЕЛ ДИЗАЙН
• Новият C4 Cactus показва съвсем естествено своето разграничение – нова, широка и изразителна предна част, изразителни страни, великодушна задница с плавни форми и нови LED светлини с 3D резултат. Със своите солидни размери и баланс, той прави неповторимо усещане сред утвърдените характерности в сегмента. Дългото междуосие на модела (2.60 м) и късите му надвеси, обезпечават компактния му размер, като по този метод той остава гъвкав и чевръст, а в същото време отговаря на упованието за пространство. C4 Cactus има присъщите графични елементи на Ситроен, които подчертават линиите на купето му. Това са Airbump® в долната част на вратите, последователните остъклени повърхности и плаващо купе, предницата на две равнища и големият светлинен LED автограф с 3D ефект отзад. Автомобилът се предлага с 31 комбинации за персонализация извън ( 9 цвята на купето и 4 цветови пакета), което дава опция на клиентите да създадат автомобил напълно по собствен усет. Купето, функционално, изчистено и освободено, вдъхва успокоение от пръв взор. Предлагат се и 5 интериорни пакета, с богати и отличителни черти, които внасят яркост, мекост и изисканост.
• УЛТРА КОМФОРТЕН ХЕЧБЕК: НОВО ИЗМЕРЕНИЕ, ДОСТЪПНО ЗА ВСИЧКИ
C4 Cactus предлага авто комфорт от ново измерение. Използвайки всички компоненти на програмата Citroën Advanced Comfort®, моделът вкарва в Европа окачването Progressive Hydraulic Cushions™, което филтрира неравностите по пътя, оставяйки впечатление за пътешестване върху „ летящо килимче “. Автомобилът прави и световна премиера на седалките Advanced Comfort Seats, които предлагат улеснение и първокласен анатомичен комфорт. Новият С4 Cactus прави скок в поколението и по повод на шумоизолацията и оборудването. Пасажерите в автомобила пътуват в пълно спокойствие, с помощта на 12-те системи в помощ на ръководството и 3-те технологии за свързване. Неговите мощни и ефикасни мотори също способстват за удоволствието и спокойствието зад волана.

„ Целта на Ситроен е да бъде марка, референция във връзка с комфорта. И като емблематична марка, да донесе неповторим комфорт на оптимален брой хора. С новия C4 Cactus и окачването Progressive Hydraulic Cushions™,ние предлагаме оригинален компактен автомобил, перфектно съобразен с времето. “ Линда Джаксън, изпълнителен шеф на Ситроен.
• УНИКАЛЕН ХАРАКТЕР & СМЕЛ ДИЗАЙН

• ИЗЧИСТЕН И СТРОЕН СИЛУЕТ

ПРОМЯНА НА СТИЛА: ИЗРАСТВАНЕ В ГАМАТА БЕЗ ДА съдебна експертиза ГУБИ ДУХА

Новият C4 Cactus резервира същността на модела: уникално отношение и автентичност. Той обаче трансформира визията си, с цел да се адаптира към сегмента на компактните хечбек модели. По този метод автомобилът получава нова уголемена предна част с интегрирани LED дневни светлини, простиращи се до шевроните и преминаващи през цялата широчина на автомобила, фарове с подчертани детайли в черен емайл и броня в цвят със странични отвори за динамика. Отзад, гладкият и изчистен силует на купето е усъвършенстван с нови, лъскави и изрязани 3D LED светлини, които визуално уголемяват автомобила и го правят по-модерен. Страничните отвори придават комплектност, задържайки динамиката на автомобила. Отстрани, върху новия C4 Cactus се виждат елементите Airbump®, пречистени и минали в долната част, с цел да се приспособят към стила на хечбека, като в същото време гарантират постоянна отбрана на купето. В крайна сметка, моделът, уверено пресен и различен, съвременен и възнаграждаващ, се харесва на все почвече клиенти.

КОМПАКТЕН И ОБИТАЕМ

Притежаващ шир и размер, и с истински силует на хечбек, новият C4 Cactus стои стабилно върху колелата си. С оптимизирана архитектура, произведена на платформата PF1 на групата PSA, моделът е с междуосие 2,60 м, гаранция за богато пространство за всички пасажери. Намалени са надвесите, с цел да се обезпечи гъвкавост и маневреност в градската среда. По този начин, с външните си размери (дължина 4.17 м, широчина 1.71 м), новият C4 Cactus се връща към корените на компактните хечбек автомобили, с задоволително пространство и истинска многофункционалност в градски и извънградски условия.

ОРИГИНАЛЕН И ОБТЕКАЕМ ДИЗАЙН СЪС СИЛНИ ГРАФИЧНИ ЕЛЕМЕНТИ

Със своите изчистени линии, новият C4 Cactus е с изгладен и уравновесен дизайн, динамичен и успокоителен, надалеч от агресивния или кичозен жанр. Естествената поредност начело, отстрани и откъм гърба основава усещане за съгласуваност и рационализиране. Монолитният контур и обтекаемите линии, запазват мощните графични детайли, обслужват функционалността и се вписват перфектно в формалния език на стила на Ситроен.

• Новата предница носи идентичността на Ситроен и придава чувство за широчина. Тя е ситуирана на две равнища, с вградени шеврони и светодиоден автограф, в духа на другите модели в гамата. По този метод, новите дневни LED светлини, тесни и технологични, разширението на емблемата на марката, хромирана и разположена по цялото продължение начело, осигуряват по-голямо отличаване и елегантност. Новите фарове, пречистени за повече динамичност, са покрити с блестящ черен украсителен детайл, за по-голям контраст и дълбочина. Другите типични за Ситроен графични детайли, фаровете за мъгла, могат да бъдат подчертани с декоративна вложка. И най-после, решетката се акцентира с хромиран детайл за повече грациозност.
• Новият C4 Cactus има високо обтекаем профил. Той предлага идеални пропорции с 1/3 остъклени повърхности и 2/3 в профил с височина до 1.48 м, златната среда на пазара, възползвайки се от аеродинамиката. Купето му е плаващо, благодарение на стъклените повърхности от всички страни. С ослепително черното остъкляване към цялото купе, преминаващо в задното стъкло с оригинална графична обработка на задния прозорец, главният цвят е емфатичен от два полирани черни детайла – елегантна характерна зона за новите модели на Ситроен. Тук е изсипано името на модела „ Cactus “. Шините на покрива, добре проектирани и функционални, типични за Ситроен, се оферират като допълнително оборудване (според държавата).
• За оптималната отбрана, изключително в града, новият C4 Cactus има защитни калници и нов Airbump®, ситуиран в долната част на вратите, който обкръжава купето до края, правейки го най-добре предпазения модел в компактния сегмент. Тази отбрана намалява разходите за поддръжка на автомобила, което е от значително значение, особено за бизнес клиентите. Новото разположение на Airbump® укрепва динамичността и подобрява силуета; също така вдъхва живот на купето в профил, като също по този начин включва точния цвят.
• Новите два задни светлинни модула с 3D ефект и продълговати LED светлини са характерния светлинен графичен и технологичен автограф, характерен за най-новите модели на марката, който веднага хваща окото и подчертава ширината на автомобила. Тези оптични елементи, в този момент по-широки, се простират върху новия похлупак на багажника и носят динамика, което придава още по-голяма важност. Оцветената в цвета на купето броня следва обтекаемите му извивки и габарити, наблягайки гладкия и чист външен тип на автомобила.
• ИЗТЪНЧЕНО И ИЗЧИСТЕНО КУПЕ

Интериорът на новия C4 Cactus включва основните преимущества на модела, който е пионер във връзка с вътрешното обзавеждане на колите на марката. Това допуска чувство за цялостен комфорт още от отваряне на вратите. Ярко и топло, вътрешното пространство създава усещане за пашкул, с пречистени размери, меки материали и успокояващи цветове. Супер удобният модел предлага на своите клиенти съвременна, елегантна и спокойна атмосфера, без значение от обстоятелствата: същинска покана за пътуване.

Новият C4 Cactus има ниско контролно табло, разработенo хоризонтално, в средата на което е интегриран тактилен екран с изцяло цифрово представяне информацията. 100% цифровият интерфейс за лидера предлага свободна и свързана позиция на шофиране с контролни функционалности, групирани към 7-инчовия серийно предлаган екран с огромни благоприятни условия. Купето, изчистено и освободено, е толкова изтънчено и незабавно въодушевява с лекота и улеснение.

В купето, създаващо чувство за благосъстояние и успокоение, капакът на жабката е декориран с каишки, катарами и релефни детайли, в традицията на света на пътуванията. Този дух се открива и на вратите, като да вземем за пример в дръжките, приканвайки за потегляне на път и избягване от действителността.

В новия C4 Cactus, в горната част на облегалките на седалките е поставена контрастна лента, което носи чувство за изисканост и разграничение. Този графичен елемент акцентира купето, като носи докосване на финес и пристрастеност.

Всички пасажери се радват на приятно усещане и пространство посредством на панорамния стъклен покрив с висока термична отбрана. Възползвайки се от защитата, която разрешава светлината да преминава през покрива без да заслепява, покривът не позволява топлота и предпазва от ултравиолетовите лъчи, както при слънчевите очила от категория 4.

Новият C4 Cactus придава стойност, която има значение за клиента всеки ден. Бордното табло e меко на допиране и в звук с тапицерията. Интериорът е декориран с много черни блестящи детайли, всичко това в комбиниране със сензорния таблет и декорираната зона на новата централна конзола. Тези декори се съчетават хармонично с дръжките за отваряне на вратите, лентата с бутони под сензорния екран, вложките в долната част на кормилото, контура на скоростния лост, декорираната област на ръкохватките на вратите и жабката Top Box в сатенен хром.

• ПРЕДЛАГАНЕ НА ЦЯЛОСТНА ПЕРСОНАЛИЗАЦИЯ

Отвън новият C4 Cactus предлага персонализация и грациозност, с общо 31 комбинации. Палитрата от 9 цвята на купето акцентира характерност с винаги настоящите нюанси бяло, черно и сиво, свежите алено и кафяво, и изчистените синьо, перлено бяло и пурпурно.

Предлагат се и 4 цветни пакета, много модерни, носещи повече персонализация и елегантност: черен Glossy, сребърен Chrome, бял Anodised и червен Anodised Deep. Тези цветни оттенъци, ловко подбрани, са в контрастност с купето, подчертаващи Airbump® в долната част на предните порти и долния край на предната ризница.

За в допълнение персонализиране, се предлага избор от 5 типа алуминиеви джанти: SQUARE 16’’ сиво и SQUARE 16’’ черно, свежи и елегантни, също по този начин и CROSS 17’’ черно, CROSS 17’’ черно в два тона и CROSS 17’’ бяло в два тона, като двете последни са изработени с резултат на елмаз за още по стилен свършек на гамата.

Материалите, употребявани в купето, са приятни за окото и на досег, включително мека текстурирана материя на таблото, в съчетание със седалките. Новият C4 Кактус предлага избор на 5 елегантни и топли интериора за персонализиране на купето:

• Серийният интериор е пресен и изчистен, със седалки от текстил Grey Mica, сиво бордно табло, подлакътници и ръкохватки над вратите.
• Интериорът Metropolitan Red слага акцент върху пространството на борда, със своята изясненост и финес, със седалки от плат Silica Beige, мрачно алена лента в горната част на облегалките, тъмночервено бордно табло и бежови ръкохватки над вратите, подлакътници и дръжки на жабката Top Box.
• Интериорът Wild Grey показва повече жизненост и динамичност, със седалки от плат Silica Grey, бледосива лента в горната част на облегалките, сиво табло, сиви ръкохватки над вратите, подлакътници и дръжки на жабката Top Box.
• Интериорът Hype Grey придава елегантност на гамата, със седалки от черна зърнеста кожа, сиво бордно табло, сиви ръкохватки над вратите, подлакътници и дръжки на жабката Top Box.
• Интериорът Hype Red е от изключително висок клас, с кожени седалки от бежова напа и бежов плат, мрачно алена лента Alcantara в горната част на облегалките, тъмно алено табло, бежови ръкохватки над вратите, подлакътници и дръжки на жабката Top Box.

• УЛТРА КОМФОРТЕН ХЕЧБЕК: НОВО ИЗМЕРЕНИЕ, ДОСТЪПНО ЗА ВСИЧКИ

• УДОВОЛСТВИЕ ПРИ ШОФИРАНЕ: НАЙ-КОМФОРТЕН СРЕД КОМПАКТНИТЕ АВТОМОБИЛИ ХЕЧБЕК

ПРЕМИЕРА В ЕВРОПА: ОКАЧВАНЕ PROGRESSIVE HYDRAULIC CUSHIONSTM

Новият C4 Cactus вкарва, след C5 Aircross в Китай, за първи път в Европа, окачването Progressive Hydraulic Cushions™, иновация на Ситроен, която предстои да се внедрява в бъдещите автомобили от гамата. Опитът на марката в областта на окачването към този момент не би трябвало да се потвърждава: в продължение на 98 години комфортът на окачването се е трансформирал в нейно генетично завещание. През годините клиентите са подчертали върху комфорта на Ситроен, друг от всичко останало, което се предлага на пазара. Разчитайки на своя опит и опита на своите инженери, Ситроен създава това ново окачване, което има за цел да подобри качеството на пречистване, особено за марката и ценено от клиентите.

Като част от развиването на това окачване са подадени 20 патента. Принципът му на работа е елементарен. Докато конвенционалните окачвания се състоят от амортисьор, пружина и машинален ограничител, окачването Progressive Hydraulic Cushions™ прибавя два хидравлични ограничителя към системата, един за уголемение и един за компресия. Така, окачването действа на два етапа съгласно обстановката:

• При компресиране и леко разпределяне, пружините и амортисьорите се контролират в сходство с вертикалните придвижвания, без да е необходимо да се натискат хидравличните спирачки. Но съществуването на тези ограничители разрешава на инженерите да осигурят по-голяма независимост на движение на автомобила, резултат „ летящо чердже “, като дадат чувството, че колата прелита над пътните неравности.
• При основни компресии и разширения, хидравличните ограничители забавят придвижването си последователно, като се заобикалят неочаквани прекъсвания и ситуации. За разлика от конвенционалния механичен ограничител, който поглъща енергия, само че възвръща част от нея, хидравличният ограничител гълтам и разсейва тази сила. Така че не се наблюдава явлението връщане.

Благодарение на това новаторско техническо решение, новият C4 Cactus осигурява самостоятелен комфорт и ефект „ летящо чердже “, без да нарушава поведението на автомобила и удоволствието от шофирането.

СЕДАЛКИ ADVANCED COMFORT SEAT ЗА ВСИЧКИ ПЪТНИЦИ

За още повече комфорт, новият C4 Cactus разполага на предните седалки с нова пяна с висока компактност, подобряваща комфорта на седене. Тази пяна осигурява оптимален комфорт във времето, избягване на схващания след дълги часове на шофиране, а също и амортизирането на седалката след години на приложимост.

Новият C4 Cactus показва 3 интериорни цвята (Metropolitan Red, Wild Grey, Hype Red) и седалките Advanced Comfort Seat за първи път в света. Тези подобрения, внасящи комфорт, ергономия и динамика, карат пасажерите да се чувстват толкова добре, колкото и в креслото на дневната си! Всички седалки са със структурирана сгъната пяна от 15 мм, която освен че основава отличен образен резултат, подобрява доста и физическия комфорт:

• Визуалното оформление на седалките е изчистено и прелестно. Вдъхновени от легендарните модели на марката, като например CX или Xantia, тези седалки създават неоспорим образен автограф, осигуряват комфорт, с подсилени шевове и графични елементи, присъстващи и при новия C3, C3 Aircross и C5 Aircross.
• Ергономичният комфорт е от най-висок клас – седалките са с огромни облегалки, засилена поддръжка, конфигурация на височината за лидера и пасажера до него и лумбална конфигурация за лидера. В комбинация с контролиране на височината и дълбочината на кормилото, лидерът елементарно ще нагласи позицията си за оптимален комфорт при шофиране.
• Усещането за улеснение е подсилено, благодарение на сгъстената пяна, която предлага мекост и поддръжка от първия контакт.
• Динамичният комфорт, нужен за поддръжката, изключително по време на дълги пътувания, се акцентира от структурирана пяна с уплътнена повърхност, обвързвана с покритие с висока плътност в центъра на седалката.

„ С новия C4 Cactus, Ситроен разгръща потенциала си в региона на комфорта като вкарва два изключителни елемента от програмата Citroën Advanced Comfort®: окачване Progressive Hydraulic Cushions™, за първи път в Европа, и седалки Advanced Comfort Seats, за първи път в света. Новият C4 Cactus предлага несравним комфорт, наличен за от ден на ден клиенти, базиран на теоретичните и практически познания на марката по повод на цялостния комфорт на борда. Ксавие Пежо, директор артикули Citroën

ПОДСИЛЕНА ЗВУКОИЗОЛАЦИЯ

Звукоизолацията е един от основните елементи на комфорта на пътуването. Новият C4 Cactus е модифициран по повод на акустиката напълно: удебелени стъкла, капсулиране на задните прозорци, уплътнения към всички отвори, акустично предно стъкло, повече материали в купето и пода. Новият C4 Cactus осигурява на пасажерите оптимизирана изолация от пътя: понижен звук при движение и аеродинамиката, значително подобрена изолираност на блока на двигателя и на пода.

• КОМФОРТ НА БОРДА: ЗА УЛЕСНЯВАНЕ И ОПРОСТЯВАНЕ НА ЖИВОТА

ЧУДЕСНО ЖИЗНЕНО ПРОСТРАНСТВО

Новият C4 Cactus се радва на положително вътрешно пространство, посредством на интелигентността на своя дизайн. Междуосието от 2,60 м, разрешава петима души да пътуват умерено и удобно на борда:

• Решението за разположението на бордното табло, както и предните седалки, вдлъбнати откъм гърба, обезпечават достатъчно свободно място за коленете на всички пътници. Въздушната възглавница в покрива (Airbag in Roof) обезпечава свободно пространство за краката на пасажера отпред, а краката на пасажерите отзад пътници могат да се плъзгат под предните седалки.
• Пространството за лактите се увеличава посредством потреблението на вдлъбнати панели на вратите, които позволяват на ръката да почива естествено върху удължените подлакътници и меки материали.
• Багажникът е доста просторен благодарение на квадратните си форми, улесняващи натоварването на всякакви предмети и обвързван със сгъваемата задна седалка 1/3 - 2/3. Обемът му е 358 литра, в сгънато положение на седалката – до 1170 л.

МЕСТА ЗА БАГАЖ – ПОЛЕЗНИ И ИНТЕЛИГЕНТНО ПРОЕКТИРАНИ

Новият C4 Кактус разполага с достатъчно място за предпазване, интелигентно, функционално и добре разпределено в купето:

• В бордното табло е интегрирана голяма затворена жабка (Top Box), обърната към пасажера и наоколо до водача, както и голямо поделение за предпазване на движимости, разположено в долната част от страната на пътника;
• На повдигнатата централна подпора има ново, надълбоко затворено поделение за вещи, зона за слагане на смарт телефони с покритие срещу хлъзгане и близо до изводи за зареждане 12V и USB, както и 2 поставки за чаши пред скоростния лост;
• Във вратите има място за предпазване на няколко бутилки с съдържимост 1,5 литра: едно хоризонтално в предните порти и две вертикални в задните врати;
• Джобове на гърба на предните седалки.

ОБОРУДВАНЕ ЗА УЛЕСНЕНИЕ ПРЕЗ ДЕНЯ И ПРЕЗ НОЩТА

От единствено себе си се схваща, че комфортът идва с цялото съоръжение, което улеснява ежедневието Ви в автомобила:

• LED светлини на тавана, начело и откъм гърба, за цялостно осветление на купето, което позволява с няколко придвижвания да се постави дете на детската седалка през нощта или да се откри загубен предмет;
• Електрохромно вътрешно огледало за обратно виждане за умерено нощно шофиране, без заслепяване;
• Електрически сгъваеми външни огледала, дейни когато лидерът пожелае и автоматизирано при заключване на автомобила. Така, може да се предотврати ожулване при паркиране по тясна улица или да се подсигурява, че автомобилът е заключен правилно;
• Импулсни чистачки с функционалност против закриване на видимостта, което представлява облекчение, изключително при пресичане тук-там за заплащане на такси или паркинги.

• УДОБСТВО ПРИ УПОТРЕБА: ТЕХНОЛОГИИ, НОСЕЩИ СПОКОЙСТВИЕ НА ПЪТЯ

12 ФУНКЦИИ В ПОМОЩ НА УПРВЛЕНИЕТО, ПОЛЕЗНИ И ЗА ЕЖЕДНЕВНО ПОЛЗВАНЕ

За да помогне на лидера, новият C4 Кактус разполага с най-хубавото от гледна точка на шофиране, сигурност и успокоение в ежедневието – не позволява прекомерна бдителност или миг на нехайство по време на шофиране и предотвратява риска от злополуки. Тези помощни средства, които се появяват в 100% дигитален интерфейс на новия C4 Cactus, са първа стъпка към автономния автомобил.

• Автоматично спешно прекъсване с детектор за пешеходци: понижаване на риска от конфликт начело посредством спиране вместо лидера. В горния край на предното стъкло е монтирана многофункционална камера, която засича препятствия като да вземем за пример превозно средство в същата посока на придвижване или движещо се обратно. Системата автоматично спира автомобила, когато откри риск от конфликт и е дейна от 5 км/ч до 85 км/ч.
• Разпознаване знаците за ограничение на скоростта и отправяне на рекомендации: системата разпознава знаците за ограничение на скоростта и демонстрира тази информация на бордното табло. В ограничителя на скоростта на автопилота може елементарно да бъде въведено контролиране / ограничение на скоростта;
• Предупреждение при несъзнателно напускане на пътното платно: системата е активна при скорост над 60 км/ч и регистрира неволно напускане на лентата на придвижване, независимо дали маркировката е прекъсната или непрекъсната. За неволно напускане системата регистрира всяко такова, когато не е задействан съответния мигач. Водачът получава звуков и визуален сигнал по едно и също време.
• Предупреждение за прекъсване за почивка (кафе пауза): предизвестява лидера, когато е време за отмора след като шофира в продължение на два часа при скорост над 70 км/ч.
• Система за ориентиране на вниманието на водача: предизвестява лидера при положение на спад в бдителността. Тази система следи за бдителността на лидера по пътя и идентифицира отклонения от пътните маркировки посредством на многофункционалната камера в горната част на предното стъкло.. Тази функционалност е приспособена при скорост над 65 км/ч.
• Система за следене на мъртвата точка: предупреждава лидера за съществуването на друго транспортно средство в мъртвата точка чрез светлинен сигнал в съответното огледало за назад виждане.
• Помощ при паркиране: за да направи паркирането по-спокойна маневра, по-лесно и по-безопасно. Тази система предлага помощ при паркиране, успоредно или под ъгъл. Когато лидерът я задейства, тя открива автоматизирано място, след това управлява посоката за паркиране при пълна сигурност.
• Камера за заден ход: при придвижване на заден ход камерата пресъздава на сензорния 7-инчов екран изгледа зад автомобила. Различните цветови сигнали маркират близостта на трудностите. Системата разрешава действителна панорамна видимост и прави ежедневните маневри по-лесни.
• Помощ при тръгване под надолнище: за подпомагане на потеглянето под наклон системата задържа автомобила неподвижен за към 2 секунди, когато педалът на спирачката е освободен. Това време е напълно задоволително за лидера да премести крака си от педала на спирачката върху газта. Функцията е дейна при надолнище от над 3%.
• Статично осветяване в завои и на кръстовища: според от ъгъла на волана, десният или левият фар за мъгла осветява в допълнение към главния лъч на фара, за осветяване на ъгъла на автомобила до 75°. Системата работи при скорост под 40 км/ч.
• Безключов достъп и пускане: заключва, отключва и стартира автомобила, без да е нужен ключ. Автомобилът разпознава лидера веднага щом приближи ръката си до някоя от предните дръжки или до багажника.
• Grip Control: разрешава на автомобила да адаптира тежестта на предните колела съобразно терена (сняг, тиня, пясък).

3 технологии за съгласуваност

Новият C4 Cactus дава на пасажерите си интуитивни и съвременни системи, които предлагат последователност сред техния дигитален свят и автомобила им, като остават свързани, споделят, направляват и отпочиват.

• Функция Mirror Screen (активна с Android Auto, Apple CarPlay™ и MirrorLink®): разрешава да използвате приложенията на смарт телефона си върху сензорния 7-инчов екран.
• CITROËN Connect Nav: най-новата обвързвана 3D навигационна система с доста преимущества. В композиция със седеминчовия екран с голям потенциал, който работи с просто докосване на върха на пръста, тази система разполага и с различаване на глас, с цел да управлява функционалностите за навигация, телефон и мултимедия, без очите да изпускат пътя. Тази система е свързана с услуги като TomTom Traffic, която предоставя информация за трафика в реално време, местонахождение и цени на бензиностанции и паркинги, информация за времето и търсене на забавни места по място. Потребителите ще оценят и опцията Опасни зони.
• CITROËN Connect Box с пакет SOS и локализация: услуга за незабавни повиквания и помощ с локализация. В случай на акцидент или друга обстановка, изискваща незабавна интервенция, се изпраща сигнал автоматизирано или с натискане на бутона SOS. Услугата е активна 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, безплатната е и не изисква абонамент. За още по-голям комфорт на клиента, се предлага връзка с телефонна поддръжка, чрез натискане и задържане на бутона „ Двоен шеврон “.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР