Източник: www.bmw.bg С представянето на новото BMW Серия 8 Купе баварският

...
Източник: www.bmw.bg С представянето на новото BMW Серия 8 Купе
баварският
Коментари Харесай

Новото BMW Серия 8 Купе

Източник: www.bmw.bg

С представянето на новото BMW Серия 8 Купе баварският премиум производител започва да написа нова глава в историята на вдъхновяващите спортни коли на марката - изключително динамичен старт на актуална моделна атака на марката в луксозния сегмент. Новото BMW Серия 8 Купе е автомобил-мечта с изключителни динамични характерности, емоционален дизайн, съвременен разкош и изключително напредничаво съоръжение по повод на управлението, асистиращите системи и свързаността.

Вдъхновяващата динамичност на управлението е главната цел при процеса на разработката на новото BMW Серия 8 Купе. Каросерията, задвижването и окачването са поредно ориентирани към максималната пъргавост, точност и увереност на един породист спортен автомобил. Особено мощните мотори са комбинирани с интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive и техническите решения на BMW EfficientLightweight. Новото BMW Серия 8 Купе е разработвано паралелно със състезателния автомобил BMW M8 GTE, който вече потвърди огромния си капацитет при състезанията за устойчивост на FIA World Endurance Championship (WEC) и на IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC) в Северна Америка. Сега серийният автомобил предлага най-луксозната опция да се насладите на ненадминатата динамичност.

Въвеждането на пазара е през ноември 2018 година с два разновидността на модела: BMW M850i xDrive Купе (среден разход на гориво: 10,5 – 10,0 л/100 км; CO2 излъчвания: 240 – 228 г/км)* като BMW M Performance автомобил с нов V8 мотор с мощ 390 кВт/ 530 к.с. и BMW 840d xDrive Купе (среден разход на гориво: 6,2 – 5,9 л/100 км; CO2 излъчвания: 164 – 154 г/км)* с редови шестцилиндров дизелов двигател с 235 кВт/ 320 к.с. И двата модела серийно с осъвременена осемстепенна трансмисия Steptronic. И двата двигателя отговарят на нормата за нездравословни емисии EU6d-TEMP.



Външен дизайн: новият език на формите представя новата спортна хармония

Във външния дизайн на новото BMW Серия 8 Купе модерната интерпретация на спортната хармония е в естетика с визия, която излъчва ексклузивност и чувственост. Така серийният модел отговаря на упованията, основани при представянето на BMW Concept 8 Series. Индивидуалното му лъчение е резултат на един нов език на формите, фокусиран върху яснотата, модерността и емоционалността. С изразителното оформление на повърхностите на каросерията динамичният темперамент на новото BMW Серия 8 Купе се подчертава по-интензивно от всеки път при модел на марката. Структурирането на разточителните повърхности е поверено на употребяваните в редуцирана форма и особено прецизни „ character ” линии. Пропорциите на новото BMW Серия 8 Купе, които още на пръв взор обещават динамично преживяване при шофиране, се оформят от ниското състояние над пътя, издължения контур с ниска графика на прозорците и елегантната линия на покрива с присъщ Double-Bubble силует, дългото междуосие и необятните следи. С дължината си от 4 843 мм, широчината от 1 902 мм и височината от 1 341 мм, както и междуосието от 2 822 мм автомобилът с две врати има доста мощно лъчение. Цялостната му визия е израз на безкомпромисна динамичност и трансформира BMW Серия 8 Купе в един първокласен спортен автомобил със пристрастеност и темперамент.

Мощността на спортния автомобил се визуализира впечатляващо от триизмерно оформената предна ризница и големите въздухозаборници, които са още по-доминиращи при BMW M850i xDrive Купе, а също и в композиция с М Спортния пакет, както и с прецизните очертания на предния похлупак. Голямата и ниско разположена бъбрековидна радиаторна решетка е съставена от един единствен съставен елемент и е с хексагонална, разширяваща се надолу форма. Новото BMW Серия 8 Купе серийно се оборудва с LED фарове, които са по-тесни отколкото при всеки различен модел на марката. Като алтернатива се оферират BMW лазерни светлини с променливо осветяване на пътното платно и Selective Beam.

В профил е наблегнато на изразителната игра с повърхностите: и докато повърхностите зад предните колела се прибират във вътрешността, над задните колела доминират изпъкнали, мощни размери. Пътническата клетка е мощно „ вталена “, което акцентира мускулестата област на раменете и още на пръв взор обещава динамично преживяване при шофиране. Издължената линия на страничните прозорци приключва в изключително тясно изпълнение на познатата извивка на Хофмайстер. Дългото и мощно наклонено задно стъкло също е измежду характерните дизайнерски детайли на един чистокръвен състезателен автомобил. Отзад доминират скулптурни, емоционални повърхности, които подчертават широчината и ниския център на тежестта на автомобила. Тесните, навлизащи в страничните панели задни светлини с цялостна LED технология подкрепят този ефект и акцентират необятните плещи. Хомогенно светещите блокове на задните светлини са с типичната за марката L-образна форма. Двойните ауспухови накрайници на изпускателната система с трапецовиден силует оформят долната част на задната ризница.

Прецизни елементи оптимизират аеродинамиката и тежестта

С съвсем изцяло затвореното дъно, активното ръководство на въздушните клапи, както и Air Curtains и Air Breather на предните странични панели се понижава въздушното противодействие на аеродинамично усъвършенстваната каросерия на новото BMW Серия 8 Купе. За хармоничното обтичане способстват и тесните, свързани директно с лайсната на страничните прозорци основи на външните огледала. Те за пръв път са с такава съвременна и елегантна форма при модел със странични прозорци без рамки. Предният спойлер на BMW M850i xDrive Купе обезпечава допълнително аеродинамично прилепяне на предната ос при високи скорости. Като отпратка към традиционния дизайн на спортен автомобил покривът на новото BMW Серия 8 Купе е двойно издаден, с което напомня на познатата като „ Double Bubble “ двойна извивка на покрива при класическите състезателни коли.

Този присъщ силует е непокътнат и при опционалният покрив от карбонов композит, предлаган за пръв път за сериен модел на BMW, с който още повече се снижава центърът на тежестта на автомобила. Допълнителна оптимизация на теглото може да бъде реализирана с опционалният карбонов пакет, който включва лайсни на въздухозаборниците, корпуси на външните огледала, заден спойлер и заден дифузор от CFRP.

Интериор: Луксозна атмосфера с особено спортна визия

Модерният и сведен език на формите на екстериора продължава и в интериора на новото BMW Серия 8 Купе. В същото време надлъжната ориентировка на всички линии насочва погледа напред към пътя и по този начин основава атмосфера, ориентирана към спортно шофиране. Това важи най-много за широката и достигаща в предната част до арматурното табло междинна подпора, която ясно разграничава областите пред водача и пасажера до него. Там, в ясна и хоризонтално подредена конструкция един над различен са ситуирани блокът за управление на озвучителната система с функционални бутони, блокът за управление на климатичната апаратура с поле с бутони, знаците и централните дюзи на климатичната инсталация, както и свободно стоящият контролен екран без рамка. Концентрацията върху протичащото се на пътя се подкрепя и от прегледното разположение на детайлите за управление. Ясната конструкция на интериора дейно акцентира и висококачествените материали. Така например разположението на декоративните повърхности е ограничено до типичния за спортните автомобили преход сред междинната подпора и арматурното табло.

Новоразработените спортни седалки предлагат висок комфорт при дълги пътувания, както и превъзходна странична опора при бързо шофиране в завои. Подглавниците са интегрирани образно в облегалките и могат да бъдат регулирани както по височина, по този начин и по дълбочина. Спортните седалки серийно са тапицирани с кожа Vernasca. Декоративните шевове в контрастен цвят акцентират спортните контури, както и единичния темперамент на задните места за седене. Ниската позиция на седене на двете места откъм гърба позволява интегрирането на функционалността на подглавниците в облегалките на седалките. При новото BMW Серия 8 Купе облегалката на задната седалка серийно е разделена в съответствие 50: 50. В зависимост от потребностите детайлите на облегалката могат да се сгъват поотделно или дружно за в допълнение увеличаване на вместимостта на багажника от 420 литра.

Възможно е и целеустремено подчертаване на първокласния аспект на характера на новото BMW Серия 8 Купе. На разположение на множество висококачествени варианти - BMW Display ключ, Телефония с безжично зареждане, климатизация на предните седалки с нова идея озвучителната система Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound, кристални приложения по част от уредите за ръководство, като селектора на трансмисията, контролера на iDrive, бутона Старт/Стоп и регулатора на силата на звука на озвучителната система. В допълнение се оферират варианти от BMW Individual.

Нов V8 с внушително разрастване на мощността и звука.

Въвеждането на пазара на BMW M850i xDrive Купе е съчетано с премиерата на новия V8 двигател. Най-новото потомство на 4,4-литровия мотор е осъвременено из основи и е усъвършенствано в множество детайли. Двата Twin-Scroll турбокомпресора с охлаждане на нагнетявания въздух, разположени във V-образното пространство между двата реда цилиндри, директното впръскване на бензина High Precision Injection, напълно изменчивото ръководство на клапаните VALVETRONIC и променливото управление на разпределителните валове двоен VANOS са детайлите на технологията M Performance TwinPower Turbo, чието значително модернизиране води до сериозно повишаване на оптималната мощ, въртящия миг и успеваемостта. Новият V8 мотор съчетава въодушевяващо вихрено разрастване на мощността със също толкова величествен тон, който допълнително се укрепва от серийната спортна изпускателна система с управляеми клапи. За да се гарантира оптимална характерност на мощността и надеждност на мотора, новият V8 двигател е минал през сложни изпитания, които включват както продължителни проби на обороти на празен ход, по този начин и високо динамични шофирания за настройки по Северната отсечка на Нюрбургринг, които покриват всички евентуални разновидности на натоварването.

Благодарение на повишението на мощността с 50 кВт/ 68 к.с. по отношение на предишния двигател, реализирано без нарастване на теглото, новият V8 мотор към този момент развива 390 кВт/ 530 к.с., които са на разположение между 5 000 и 6 000 об/мин. В същото време максималният въртящ миг е увеличен със 100 до 750 Нм. Той може да бъде употребяват в широкия оборотен диапазон от 1 800 до 4 600 об/мин. Новото BMW M850i xDrive Купе форсира от 0 до 100 км/ч за единствено 3,7 сек. Освен разгръщането на мощността е нараснала и ефективността на осемцилиндровия двигател, което се вижда от средния разход на гориво от 10,5 до 10,0 л/ 100 км* и СО2 емисиите от 240 до 228 г/км*. Освен това благодарение на по-големите и разположени по-близо до мотора, както и бензиновия филтър за твърди частици са оптимизирани и излъчванията на новия V8 двигател. Той дава отговор на всички важни изисквания към отработените газове по целия свят, измежду тях и строгата, влизаща в сила от септември 2019 година норма за вредни излъчвания EU6d-TEMP.

Еластичен и ефикасен редови шестцилиндров дизелов мотор

Друга неподражаема интерпретация на темата състезателен автомобил осигурява новото BMW 840d xDrive Купе. Уникалният в сегмента дизелов мотор осигурява вълнуващата композиция сред уверена тяга и невисок разход на гориво. Трилитровият редови шестцилиндров дизелов мотор с технология BMW TwinPower Turbo развива оптималната мощ от 235 кВт/ 320 к.с. и оптимален въртящ миг от 680 Нм, който е разполагаем още от 1 750 об/мин. Мощностната характерност на оборудваният с каскадно свръхпълнене двигател подкрепя спокойното шофиране при ниски обороти, както и ускорението от 0 до 100 км/ч за 4,9 сек. Форсирането и високото натоварване се маркира от впечатляващия тон на характерната за модела спортна изпускателна система. С образцовата си успеваемост двигателят подчертава характера на новото BMW Серия 8 Купе като подобаващ за дълги пътувания спортен автомобил, който гарантира радост от шофирането, без отмалялост, даже и след стотици километри. Пречистването на отработените газове с технология BMW BluePerformance с изключение на филтър за твърди частици, оксидационен и NOx капацитивен катализатор включва и SCR катализатор с впръскване на AdBlue за допълнително редуциране на излъчванията на азотни оксиди. Така новото BMW 840d xDrive Купе дава отговор на изискванията на нормата за нездравословни емисии EU6d-TEMP.

Осемстепенна трансмисия Steptronic с по-голям диапазон на предавателните цифри и повишена динамичност на превключването

Двигателите подават мощността си на модернизирана осемстепенна трансмисия Steptronic Sport. Най-новият вид на автоматичната трансмисия е с оптимизирано тегло, новоразработено управление и повишен от 7,07 до 8,59 диапазон на предавателните цифри. На разположение лостчета за превключване на кормилото, включени в серийното оборудване.

*Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електрическа енергия са измерени в сходство с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон регистрира другия размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително съоръжение и могат да се променят по време на конфигурацията.

Интелигентната система за задвижване на четирите колела BMW xDrive работи по-ефективно от всеки път. С бързото, прецизно и изцяло променливо разпределение на мощността между предните и задните колела то осигурява оптимизиране на сцеплението и стабилността на пътя освен при лоши метеорологични условия, само че и високо динамични обстановки при шофиране. Настройките на системата xDrive, които подават осезаемо повече мощ към задните колела даже и при много динамични обстановки на пътя, осигуряват типичното за състезателен автомобил на BMW изживяване при шофиране. Серийният при новото BMW M850i xDrive Купе управляем блокаж на задния диференциал подкрепя спортните характеристики. Блокажът на диференциала, ръководен от електромотор, лимитира изравняването на оборотите сред вътрешното и външното за завоя задно колело. По този метод се подпомага изключително динамичното ускорение на излизане от завои.

Шаси: съвършено уравновесен цялостен пакет за върхово показване на пътя.

Конструктивните правила и настройките на окачването са ориентирани към оползотворяване на динамичния потенциал на задвижването, както и на концептуалните предпоставки на новото BMW Серия 8 Купе за оптималната динамичност. Оптимизираното тегло, ниският център на тежестта и хармоничното разпределение на тежестта сред осите, оптималното междуосие и необятните следи, както и стабилната конструкция на каросерията и добрата аеродинамика са идеалната база за такива настройки на автомобила, които са поредно ориентирани към пъргавина и динамичност, като в същото време осигуряват високо равнище на комфорта.

Разработеното за новото BMW Серия 8 Купе окачване включва предна ос с двойни напречни носачи и петраменна конструкция откъм гърба, както и електромеханично кормилно ръководство и особено мощна, характерна за модела спирачна система. За максимална пъргавина, точност и динамика кинематиката и еластокинематиката целенасочено са приспособени към изискванията на високо динамичен жанр на шофиране. Опитът на BMW M GmbH в моторните спортове е употребен за детайлни модификации и допълнения, както и за цялостните настройки. Торсионните греди и подрамата на задното окачване оптимизират здравината и свързването на компонентите на окачването към каросерията. Специфичните шенкели и напречни носачи разрешават максимална прецизност на двете оси. С това значително се покачва капацитетът за пренасяне на силите при високи скорости в завоите.

Серийното съоръжение на новото BMW Серия 8 Купе включва Адаптивно М окачване с амортисьори с електронно ръководство. Контролът на смяната на характеристиките им при прегъване и разгъване е непрекъснат и се извършва индивидуално. Това разрешава фино дозиране на работата на пружините и амортисьорите, което обезпечава на водача само значимата информация за пътната настилка. Интегралното интензивно кормилно управление също е включено в стандартното съоръжение, намалява диаметъра на завой при маневриране, повишава пъргавината при средни скорости на придвижване и оптимизира увереността при промяна на лентата и в завоите при по-високи скорости. Допълнително повишение на спортните възможности на новото BMW M850i xDrive Купе осигурява и предлаганата като опция Активна стабилизация против килване. С електрическите си сервомотори на предната и задната ос тя позволява особено бързо и точно компенсиране на силите на странично килване при динамично шофиране. Управлението на системата непрекъснато следи скоростта, страничното и надлъжното ускоряване, положението на кормилото, ускорението и движението на колелата, както и височината на каросерията.

Модел BMW M Performance, M Sport пакет и М Technic Sport Паект с в допълнение серийно оборудване.

Серийното съоръжение на новото BMW M850i xDrive Купе включва и изключително мощна М Спортна спирачна система, както и 20-инчови М алуминиеви джанти с High-Performance гуми. Освен това BMW M Performance моделът се разпознава по ексклузивните екстериорни детайли в Cerium Grey, заден М спойлер и осветени лайсни на праговете с обозначение на модела. Освен това е включено и съоръжение, което е част от М Спортния пакет, предлаган за новото BMW 840d xDrive Купе. То включва мултифункционални седалки, М кожен волан и интериорни лайсни от тъкани влакна от неръждаема стомана. Освен това М Спортният пакет включва и 19-инчови М алуминиеви джанти, М Спортна спирачна система и осветени лайсни на праговете с лого на М. Като спомагателна алтернатива за BMW 840d xDrive Купе се предлага и M Technic Спортен пакет, включващ 20-инчови М алуминиеви джанти с High-Performance гуми, още по-спортна М Спортна спирачна система, управляван блокаж на задния диференциал, М заден спойлер и уголемен BMW Individual High Gloss Shadow Line.с размер 245/45 R18 начело и 275/40 R18 откъм гърба. Опционалният М Спортен пакет включва 19-инчови М алуминиеви джанти с гуми с размер 245/40 R19 начело и 275/35 R19 откъм гърба. В комбинация с опционалния M Technic Спортен пакет новото BMW 840d xDrive Купе също може да бъде оборудвано с 20-инчови алуминиеви джанти с High-Performance гуми.

Асистиращи системи: Уникални нововъведения за комфорт и сигурност

Благодарение на извънредно богатото разнообразие от серийни и асистиращи системи новото BMW Серия 8 Купе се отличава като изключително прогресивен модел в сегмента. Многообразието включва Активен надзор на скоростта с функция Stop & Go, Асистент за завиване и водене в лентата, Предупреждение за промяна и за напускане на лентата, Асистент за поддържане на лентата с дейна защита срещу непряк, BMW Night Vision, както и Предупреждението за напречен трафик, Предупреждение за преимущество и за движение в неправилна посока.

Сред функционалностите на Асистента за паркиране е и Асистентът за придвижване на заден ход, който подкрепя лидера при изкарване на автомобила от паркоместа и маневриране в тесни пространства. Асистентът за движение на заден ход поема въртенето на волана при маневри, при които изминатата преди малко на челен ход права се преминава на заден ход. При това водачът трябва да се концентрира единствено върху ускорението и прекъсването, както и върху следенето на околното пространство. Изминатото по този начин разстояние може да доближава до 80 метра, а скоростта до 9 км/ч.

Най-новото потомство на концепцията на индикациите и ръководството с най-новата BMW операционна система 7.0 е съвременно, напълно цифрово и е още по-силно ориентирано към индивидуалните потребности на лидера, като задачата е постигане на най-благоприятен надзор на вниманието. Благодарение на ясното изобразяване и структуриране на информацията, както и опцията за индивидуализиране и персонализиране водачът получава, точни индикации, в точния миг. Оформените по нов начин графики на арматурното табло предлагат област за обрисуване на навигационните карти. Менюто на контролния екран към този момент се изобразява на до 10 страници с по 2, 3 или 4 панела с лайф съдържание. Допълнително е оптимизирано и интуитивното мултимодално взаимодействие сред лидера и автомобила. В взаимозависимост от ситуацията той може да избира сред тъч-управление на контролния екран, наложилия се iDrive Touch контролер, уредите за ръководство на волана, гласовите команди или включеното като серийно съоръжение BMW ръководство с жестове. Серийният при новото BMW Серия 8 Купе BMW Live Cockpit Professional комбинира нова концепция за приемане на информация и управление на функционалности с оптимално ниво на съгласуваност в един пакет. Концепцията от най-ново потомство включва арматурно табло с висока разграничителна дарба и диагонал на екрана от 12,3 инча зад волана, както и 12,3-инчов контролен дисплей. Модернизираният BMW Head-up Display също е включен в общоприетото съоръжение и е с увеличена повърхност на обрисуване, разширено наличие и оптимизирана графика.

Включеният в програмата BMW Connected Личен асистент за подвижност (Personal Co-Pilot) осигурява умна съгласуваност както във по този начин и отвън автомобила. Дигиталните услуги, които са разполагаем на борда на BMW Серия 8 Купе включват (но не само) Предупреждения за заплаха, получени чрез свързаността с други BMW коли, актуализране и надграждане на услуги “over the air ”, интегрaция на Microsoft Office 365 и Skype for Business, както и BMW Digital Key, който позволява автомобилът да да бъде отключван и заключван със смарт телефон посредством Near Field Communication (NFC) и други.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР