Източник: www.api.bg Над 700 машини са обработвали през нощта пътните настилки

...
Източник: www.api.bg Над 700 машини са обработвали през нощта
пътните настилки
Коментари Харесай

Над 700 машини обработват пътните настилки. Всички републикански пътища са проходими при зимни условия

Източник: www.api.bg

Над 700 машини са обработвали през нощта пътните настилки по републиканската мрежа в регионите със снеговалеж. През деня работата на снегопочисващата техника продължава, с цел да се осигури проходимостта на пътищата при зимни условия.

Без ограничавания е придвижването през проходите „ Айтоски ”, „ Обзорски ”, „ Печинско ”, „ Превала ”, „ Предел ”, „ Републиката “, „ Ришки ” и „ Рожен ”.

Забранено за МПС над 3,5 тона е преминаването през проходите „ Дюлински ” и „ Пампорово ”. Ограничено е движението на товарни коли над 10 тона през „ Вратник ” и „ Твърдишки “. Ограничено е придвижването за МПС над 12 тона през проходите „ Петрохан “, „ Троянски “, „ Котленски “ и „ Шипка ”.

27-те регионални пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим и не престават поддържането на републиканската пътна мрежа. Агенция „ Пътна инфраструктура “ предлага на шофьорите, на които им следва пътешестване, да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, тъй като прогнозите са за усилване на снеговалежа денем, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на „ Пътна полиция “. Блокирането на придвижването от автомобили, които не са готови за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали водачи.

Всички жители и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна конюнктура от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР