Източник: Вяра Йовева, ВМА Началникът на ВМА бригаден генерал професор

...
Източник: Вяра Йовева, ВМА Началникът на ВМА бригаден генерал професор
Коментари Харесай

Началникът на ВМА бе отличен от министъра на отбраната

Източник: Вяра Йовева, ВМА

Началникът на ВМА бригаден военачалник професор доктор Венцислав Мутафчийски бе награден от министъра на защитата Красимир Каракачанов. Това стана в Деня на храбростта и празник на Българската войска, когато по традиция биват отличени военнослужещи и цивилни чиновници за техните високи резултати при осъществяване на служебните отговорности и принос към защитата на страната.

Празникът стартира с церемониален водосвет на бойните флагове и знамената-светини пред паметника на Незнайния боец. Тържественият обред беше отслужен от Негово Преосвещенство Мелнишкият свещеник Герасим. Присъстващите сервираха венци и цветя в памет на починалите български воини.

Военният церемониал събра хиляди поданици и посетители на площад „ Княз Александър I “ в столицата, с цел да поздравят военнослужещите във връзка техния празник. Българските военнослужещи почтено извършват своите отговорности, свързани със сигурността на страната, като Военномедицинска академия е

институцията с национално значение в бранша.

Свързани публикации.. Стотици се възползваха от безплатните прегледи във ВМА 0 Д-р Весела Михнева: Балансираното хранене е от изключително значение при метаболитен синдром 0 Правителството отпусна 14 млн. лева на ВМА 0

Военнослужещите ни, които сега са на задача в Афганистан, също означиха Деня на храбростта и празник на Българската войска. ВМА има общо трима представители, участващи в задачата на НАТО "Решителна поддръжка ". Това са подп. доктор Йордан Йорданов, майор доктор Стефан Колчев и ст. серж. Яна Иванова, които съставляват медицинския екип, който се грижи за здравето на 35-тия български контингент.

Българските военни медици вземат участие в разнообразни филантропични и мироопазващи задачи зад граница повече от век, като постоянно са получавали отлична оценка за представянето си. Това е извънреден отзив за високия рейтинг освен на ВМА, само че и на Българската войска при присъединяване в интернационалните задачи.

Освен в горещите точки на света, нашите военни лекари са в непрекъсната подготвеност да оказват помощ на популацията и в спокойно време – при естествени бедствия, индустриални повреди, терористични актове и други.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР