Източник в руските медицински кръгове съобщи, чеченският лидер Рамзан Кадиров

Източник в руските медицински кръгове съобщи, чеченският лидер Рамзан Кадиров ...

Чеченският лидер Рамзан Кадиров е в болница със съмнения за COVID-19.


Източник в руските медицински кръгове съобщи, чеченският лидер Рамзан Кадиров е бил докаран със самолет в Москва с подозрение, че е заразен с COVID-19. Според източника състоянието на чеченския президент е "стабилно".
Говорителят на Путин се е заразил с COVID-19 Песков се намира в болница, а страната стана втора по брой болни в света
Все още няма официално потвърждение на тази информация, посочва агенция ТАСС.

Според някои твърдения в социалните мрежи чеченският лидер се намира в болница в тежко състояние и сериозни поражения в белите дробове. Пак там се съобщава, че депутатът Адам Делимханов е съпровождал Кадиров при хоспитализирането му в Москва.
След положителна проба за COVID-19: Руският премиер Михаил Мишустин е в болница Лекари ще следят състоянието му
Междувременно помощникът на Кадиров - Ахмед Дудаев, каза вчера, че лидерът на Чечения лично контролира работата на местния оперативен щаб за борба с епидемията от коронавирусна инфекция в републиката. А шефът на чеченския парламент Магомед Даудов нарече вчера "злословия" разпространените твърдения за тежко заболяване на лидера на Чеченската република и призова нейните жители да не се безпокоят.

Депутатът от руската Дума Адам Делимханов написа в социалната мрежа Инстаграм, че много хора се вълнуват за лидера на руската Чеченска република Рамзан Кадиров и му желаят изцеление от всяко заболяване.

"Множество хора - от президенти на различни държави . . . до много сираци, тежкоболни и други нуждаещи се хора, на които вие винаги обръщате внимание, искрено се вълнуват и се тревожат за вас", пише Делимханов.

Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 2 372 0 125 769 Света 5 304 364 6 157 340 004 2 158 587 Заразени* Нови Починали България 2 372 0 125 Света 5 304 364 6 157 340 004

Източник: btvnovinite.bg