Източник trafficnews.bg, снимка БулфотоАз съм категорично несъгласен, че ядрени оръжия на

...
Източник trafficnews.bg, снимка БулфотоАз съм категорично несъгласен, че ядрени оръжия на
Коментари Харесай

Плевнелиев - против ядреното оръжие, Паси - за. Кой е прав?

Източник trafficnews.bg, фотография Булфото

" Аз съм изрично несъгласен, че ядрени оръжия на Балканите имат някакъв смисъл или някаква дълбока геостратегическа концепция. Основното, което ни сплотява всички нас на Балканите, е желанието за мир, за икономическо и за демократично развиване. Аз не смятам, че едни ракети сложени, в която и да е страна на Балканите, биха съдействали и биха били част от едно такова решение ",  съобщи президентът на Република България (2012 - 2017 г.) Росен Плевнелиев пред NOVA.

Според него това не е решението за мир.

По думите му за всяка страна на Западните Балкани обаче е добре да бъде член на НАТО. " Да, участие в НАТО е решение за мир, само че ракетите са нещо напълно друго ", сподели още Плевнелиев.

По думите му Германия би трябвало да се изправи пред своята отговорност и да способства за груповата отбрана, увеличавайки разноските за защита. България също трябва да усили до 2% разноските за защита, така като 20 години българската войска е оставена с остаряло въоръжение. Това би помогнало и за самочувствието на българския народ, който ще види своята войска добре въоръжена.

На друга позиция обаче е някогашният външен министър Соломон Паси. " На Балканите би трябвало да има нуклеарно оръжие. Това е едно доста умерено оръжие и е употребявано единствено един път в историята, то подсигурява успокоение ", сподели Паси в деня на 70-тия рожден ден на НАТО пред Българска национална телевизия.

Той беше безапелационен, че най-големият принос на НАТО е, че има мир в Европа.

" На злото не му би трябвало нищо друго, с изключение на положителното да нехае. През Черно море минава линията на борба сред Изтока и Запада - там имаме окупиране на Крим, на Източна Украйна, на грузински територии, на част от Молдова, т.е. там имаме непрестанен източник на безпокойствие. Липсата на баланс е това, което изостря апетита на Русия ". разяснява още той.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР