Източник: Това показват престижните международни тестове на Euro NCAP Новото Volvo

...
Източник: Това показват престижните международни
тестове на Euro NCAP Новото Volvo
Коментари Харесай

Volvo XC60 е най-безопасният автомобил за 2017 г.

Източник:

Това демонстрират влиятелните международни тестове на Euro NCAP

Новото Volvo XC60 е автомобилът с най-добро цялостно показване на тестванията за безопасност на Euro NCAP през 2017 година и беше отличен с влиятелната награда „ Най-добър в класа “ (Best in Class). ХС60 постигна съвсем съвършените 98% за защита на възрастните пасажери и при големите кросоувъри сподели категорично предимство в категорията „ Асистент за безопасност “ (Safety Assist) с 95%, с цели 20 точки повече от най-близкия съперник, подчертавайки безспорното си лидерство в автомобилната сигурност.



„ Новото XC60 е един от най-безопасните Volvo коли “, съобщи Малин Екхолм, вицепрезидент в Центъра по безопасност на Volvo Cars. „ Той е изцяло оборудван с най-модерните технологии, основани да подпомагат лидера, да предпазват пътниците в колата и останалите участници в придвижването, предотвратявайки евентуалните удари. Гордеем се, че нашите нововъведения в разработването на технологии за безопасност бяха отличени с поредната награда на Euro NCAP „ Най-добър в класа “.



Новото ХС60 следва триумфа на ХС90, който през 2015 година също получи отличие за най-безопасен SUV в сегмента и беше автомобилът с най-хубаво показване на тестовете на Euro NCAP. Друг предишен победител при дребните семейни автомобили беше Volvo V40.



„ Нашата визия е, че до 2020 година никой не трябва да умира или да получава тежки наранявания в нов Volvo автомобил. Постиженията на XC60 са явен образец за усилията ни да осъществим този ангажимент “, добави Екхолм.



S90 и V90 също се показаха чудесно на тестовете на Euro NCAP, получавайки 95% за защита на възрастните пасажери в колата и 93% в категорията „ Асистент за безопасност “.



Отличието на Euro NCAP не е първото за новото Volvo ХС60, откакто в края на 2017 г. беше определен за Автомобил на годината на Япония, във Англия получи награда от Car Tech Awards за най-сигурен автомобил и беше коронован за най-добрия луксозен SUV в гласуването на професионалните водачи на Обединеното кралство.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР