Източник: Стела Колева „Сухожилието на Ахил” не случайно е най-голямото

...
Източник: Стела Колева „Сухожилието на Ахил” не случайно е най-голямото
Коментари Харесай

Йога упражнения при скъсено ахилесово сухожилие. Йога със Стела Колева

Източник: Стела Колева
„ Сухожилието на Ахил” не инцидентно е най-голямото и крепко сухожилие способно да издържи цялата тежест на тялото. За страдание, то е и най-уязвимо, защото свързва прасеца с петата и заради дребната му разтегливост, от време на време се следи съкращаване на сухожилието и инфектиране което може да докара и до неговото разкъсване.

Ортопедите са тези, които го диагностицират и доста постоянно предлагат интервенция, изключително при дребни деца. В случай, че не желаете незабавно да прибягвате до хирургическа интервенция, прекратете краткотрайно всевъзможни спортове и започнете да практикувате йога за поддържане на размера на придвижване в глезена както и на мускулите на прасеца.

Най-добрият лек за възтановяване на еластичността на ахилесовото сухожилие и унищожаване на отока е стречинг. Йога разтяганията оказват помощ да се кръвоснабди и заздрави болната зона. Десетина минути дневно са изцяло задоволителни, с цел да загреете прасците и стъпалата.

Сутрин, откакто се разсъните, застанете прави и се повдигайте на пръсти и на пети като задържате по няколко секунди. По тозин метод вие деликатно загрявате мускулите на подбедрицата и огъвкавявате сухожилията. В допълнение, това придвижване работи тонизиращо.

Разтягане на ахилесово сухожилие от изправено състояние
Навийте постелката за йога на руло. Ако нямате постеля, навийте одеало, само че рулото би трябвало да е с височина към 10 сантиметра и да е твърдо. Поставете рулото пред стъпалата. Сгънете краката в коленете и сложете ръцете на земята. Ако ви е мъчно да свалите ръцете на пода, ги положете върху йога блокчета или на стол. Поставете стъпалата едно по едно върху рулото като петите допират земята, а пръстите сочат нагоре. Ако усещате прекомерно мъчително дърпане в подбедрицата, не напрягайте мускулите и задръжте единствено за няколко секунди или намалете височината на рулото на половина. Бъдете поредни и го правете всеки ден. Ако пък от тази поза не чувствате разпъване в прасците, макар че ръцете са на пода, се пробвайте да изпънете краката, само че без да изкривявате гръбнака. Свързани публикации.. 3 мита за йогата. Йога със Стела Колева 0 Коя йога поза да практикувате за стягане на корема? Йога със Стела Колева 0 Заменете болкоуспокояващото за глава с йога. Йога със Стела Колева 0

Вторият вид е от седнало състояние и се употребява колан за йога. Седнете с изпънати крайници напред. Сгънете десният крайник в коляното и го положете встрани. Петата на десния крайник допира лявото бедро, само че левият крайник е компактно на земята и е стегнат. Поставете колана на лявото ходило и започнете да го дърпате към вас. Не се изгърбвайте и не повдигайте левия крайник от земята. Пръстите на крайници сочат нагоре.

Ако сухожилията ви болят, до момента в който вършиме тези пози, не напрягайте ненужно мускулите. Можете да пробвате идващото упражнение, което може да се практикува даже от хора с тендинит (възпаление на ахилесовото сухожилие).

Седнете с изправен тил и с изпънати крайници напред. Свийте десният крайник в коляното към вас. Поставете пръстите на ръцете на дясното ходило и започнете постепенно да го опъвате нагоре. Петата му би трябвало да остане на земята. Повторете с другия крайник.

Ако постоянно усещате дискомфорт в прасците и петите, избягвайте физически извършения със скокове и носете комфортни обувки. Обръщайте внимание и на походката на вашите деца. Една от аргументите те да вървят на пръсти е вродено скъсено ахилесово сухожилие. За дамите, които имат по-къси мускули на прасеца е целесъобразно да приберат обувките си на високи токчета в дрешника.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР