Източник: Снимка: БулфотоСлужебният министър на отбраната Георги Панайотов е поискал

...
Източник: Снимка: БулфотоСлужебният министър на отбраната Георги Панайотов е поискал
Коментари Харесай

24 часа: Служебното правителство забързва сделката за закупуването на самолетите F-16 от САЩ

Източник:

Снимка: Булфото

Служебният министър на защитата Георги Панайотов е изискал от Съединени американски щати обвързваща оферта за покупката на още 8 изтребителя F-16. Това е дал отговор той на въпрос на депутата от ГЕРБ Христо Гаджев дали кабинетът работи по договорката.
Служебното държавно управление забърза пазаруването на още 8 самолета F-16 от Съединени американски щати
 

В интервал от 6-8 месеца Съединени американски щати ще ни показват обвързваща оферта, която действително ще е контракт за покупката на новите осем изтребителя. Едва по-късно на база на офертата ще бъде импортиран проект за капиталов разход в Народното събрание, с цел да бъде получено утвърждение от депутатите.

 

България би трябвало да бърза с покупката на спомагателните изтребители, тъй като Съединени американски щати възнамеряват смяна в конфигурацията на самолетите F-16 Block 70 и по този начин може да се окаже, че Военновъздушни сили ще експлоатират изтребители с друга настройка, излиза наяве от отговора на Панайотов.

 
 

Служебният кабинет действително продължава политиката на третото държавно управление на Бойко Борисов, което през лятото на предходната година насочи питане за цени и наличия за още осем изтребителя. Необвързващата оферта, получена от Съединени американски щати е със период на годност 15 декември 2021 година, акцентира в отговора си Пайотов.

 

България заплати над 2 милиарда лева вкупом за първите осем изтребителя F-16 като първите би трябвало да дойдат у нас през 2023 година Целта на новата договорка е Военновъздушни сили да разполагат с цялостна ескадрила от 16 изтребителя.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР