Източник: Следващото поколение водороден електрически автомобил с автономни функции NEXO дебютира на

...
Източник: Следващото поколение водороден
електрически автомобил с автономни
функции NEXO дебютира на
Коментари Харесай

Hyundai интегрира дом, здраве и мобилност с новите си технологии на CES

Източник:

Следващото потомство водороден електрически автомобил с автономни функции NEXO дебютира на Изложението за потребителска електроника в Лас Вегас
Hyundai готви 18 екологични модела до 2025 година
Приложения за дома с водородно захранване са част от програмата Hydrogen Life Vision
Intelligent Personal Cockpit ревизира жизнените показатели на водача

Hyundai показва нови технологични концепции на Изложението за потребителска електроника (CES) 2018. Всички те са ориентирани към свързаността и мобилните решения на бъдещето.

Обединени от тематиката „ Свързаност и мобилност за бъдещето “ Hyundai представи следващото потомство електрически SUV с водородна клетка, визията си за захранван от водород дом и персонален кокпит с изкуствен интелект.

Hyundai разкри името на най-новия си водороден модел – футуристичния SUV се казва NEXO. Той показва пакет от прогресивни ограничения за автономно управление, съчетани с екологично задвижване.
Идеята Hydrogen Life Vision включва приложения за всекидневно зареждане на дома с екологична сила.

Компанията демонстрира и концепцията си как бъдещите модели на Hyundai ще бъдат контролирани посредством „ интелигентен персонален кокпит “, който позволява практически всяка команда да бъде зададена с глас. Концепцията демонстрира как кокпитът служи за личен помощник и дори следи виталните индикатори на шофьора, с цел да в профил непотребния стрес в натоварен работен ден.
„ За една единствена компания е мъчно да предвиди по какъв начин всички промени напоследък ще се отразят на бъдещето на индустрията ни. Всички разбираме, че технологичните предизвикателства и нововъведения са процес, който в никакъв случай няма да бъде завършен, до момента в който не изградим мобилно общество с оптимално улеснение, никакви инциденти и без нездравословни излъчвания. “ Думите са на господин Уонг Чул Янг, заместник управител на отдела за R&D.

Hyundai NEXO: Автономен електрически SUV с водородно задвижване

Най-новият модел в екологично ориентираното портфолио на Hyundai се казва NEXO. Със своята революционна горивна клетка и умна система за подпомагане на водача, той без съмнение е взор към бъдещето на подвижността. NEXO не отделя нездравословни излъчвания и със своето водородно задвижване е идеална основа за нуждите на самостоятелното ръководство.
За първи път в промишлеността NEXO представя монитор за невидимата зона, който показва на водача какво се случва в областта зад колата, която е недостъпна с огледалата. NEXO е и първият Hyundai, който следва пътната лента вместо вас при скорости до 150 км/ч. Моделът се отличава и с функционалността Remote Smart Parking Assist, която му позволява самостоятелно да паркира или излиза от паркинги и гаражи, независимо дали на борда има водач или не.
NEXO е второто потомство серийно произвеждан автомобил с горивни клетки на Hyundai. Подобрения във всмукателната система за въздух и времето за презареждане обезпечават пробег от 800 км. Моделът е едно от 18-те екологични предложения на марката, които ще излязат на пазара до 2025 година

Hydrogen Life Vision: Нулеви нездравословни излъчвания от автомобилите към домовете

Успоредно с най-новите автомобилни технологии, Hyundai показва напредъка и в приложенията за дома, захранвани с водород. Програмата Hydrogen Life Vision показва възможностите на водорода в домовете ни, които се простират надалеч извън общоприетите функционалности. Много уреди в кухнята, градината и хола могат да се захранват от водород. Дори отпадният продукт от горивната клетка на борда на NEXO – който е чиста вода – може да се използва за поливане. Докато конвенционалните коли с двигатели с вътрешно горене могат само да намаляват нездравословните си излъчвания, NEXO може да произвежда вода за разнообразни потребности.
Визията Hydrogen Life понижава натоварването върху електрическата мрежа, като захранва с нужния ток доста от уредите в дома.
Друга екологична функционалност на NEXO е способността за филтриране на въздуха. Тъй като системите с горивни кафези се нуждаят от извънредно чист въздух, за да действат, то филтърът на NEXO улавя 99,9% от дребните прахови частици във въздуха и по този метод пречиства околната среда към колата.

Интелигентен кокпит: Грижа за водача и автомобила

Интелигентният личен кокпит демонстрира напредъка на Hyundai в областта на обвързваните технологии. Кокпитът разчита на голям брой ултрамодерни технологии, включващи изкуствен интелект, интернет на нещата и измерване на равнището на стрес на лидера.
Новата технология за гласови команди от SoundHound разрешава на водача да управлява често употребявани функционалности като климатика, подвижния стъклен покрив и заключването на вратите. Това е едвам дребна част от разнообразните функционалности, които ще се управляват с глас, посредством на Интелигентния личен кокпит. Връзката сред колата и дома ви позволява да управлявате гласово различни уреди – да включите осветлението и отоплението или да синхронизирате аудио системите в хола и в колата.
Интелигентният личен кокпит надхвърля опциите на други системи за гласово ръководство и е способен да разпознава две различни команди в едно изречение. Разбира се, системата припомня за идни срещи и подходящия час за потегляне, в зависимост от настоящите пътни условия.
Друга нова функционалност носи наименованието Wellness Care. Тя употребява два датчика във волана и седалката, които наблюдават жизнени показатели като сърдечен темп и могат да разпознаят стресови обстановки. Системата може да подкрепи водача по различни способи в такава обстановка – от включване на подобаваща успокояваща музика до онлайн връзка с доктор.
Собствена разработка на Hyundai е и системата Tune!t с спомагателни функционалности: Smart Tuning Package разрешава на кокпита да се превърне в персонализирано пространство. Позицията на седалките автоматично се настройва според височината на пасажерите, а аудио системата се синхронизира с предпочитанията на пасажерите.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР