Източник: Shutterstock Сезонът на грипа и простудите е тук. Ето

...
Източник: Shutterstock Сезонът на грипа и простудите е тук. Ето
Коментари Харесай

Как да укрепим имунната си система през зимата – бързо, лесно и сигурно

Източник: Shutterstock

Сезонът на грипа и простудите е тук. Ето няколко потребни съвета по какъв начин да засилим имунната си система и да преборим неприятните вируси.

Храната е благополучие
Хубавата храна е тази, която ни кара да се усещаме добре и да изглеждаме привлекателно. Строгите диети, неналичието на постоянен хранителен режим, прекаляването с полуфабрикатите и мазните храни води до намаляване на имунната система . Консумирайте повече пресни зеленчуци и плодове, храни богати на цинк и фибри.

Здрав дух за крепко тяло
Физическата интензивност заздравява имунната ви

система. Упражненията във фитнес залата или вкъщи, йогата или даже бързото вървене укрепват освен мускулите, само че и вашия имунитет . Активният метод на живот и положителната физическа форма са значим фактор за надзор върху напрежението и поддържане на мечтаното тегло.

Усмивка без стрес
Стресът оказва влияние върху способността на тялото да се бори с инфекциите и доста понижава успеваемостта на имунната система. Един от най-върлите съперници на напрежението е смеха. Той въздейства на организма по този начин благотворно, както физическите натоварвания: снижава кръвното налягане, усъвършенства апетита и намалява равнището на холестерола.

Чист въздух
Разходките на чист въздух са превъзходен метод за контролиране на хормона на напрежението - кортизол . Освен това те спомагат за намаление на пулса и кръвното налягане и увеличение на равнищата на белите кръвни телца. Така досегът с природата ни успокоява и ни прави и по-устойчиви на разнообразни болести.

Свързани публикации.. Имунна система – съществени кафези и органи 0 Цинкът потребен на имунната система против инфекции 1 Имунната система въздейства директно на държанието ни 0

Повече вода по-силна имунна система


Приемът на задоволително вода също е от огромно значение за вярното действие на имунната система. Дехидратацията може да докара до главоболие, проблеми с храносмилането и намалена сила.

И на последно място, само че не и по значимост –

Sanostol.

Sanostol – това са витамините, с които израснахме. Времето минава, само че качеството остава и това важи с цялостна мощ за сиропа с усет на портокал.

Sanostol е вашият съвършен сътрудник в битката с настинките и простудите. Полезен, апетитен и подобаващ за цялото семейство.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР