Източник: Shutterstock Малка, спираловидна и опасна – така можем да

...
Източник: Shutterstock Малка, спираловидна и опасна – така можем да
Коментари Харесай

Как атакува Хеликобактер Пилори - механизъм на действие

Източник: Shutterstock

Малка, спираловидна и рискова – по този начин можем да опишем с три думи Хеликобактер Пилори.
Но тя заслужава надалеч по-сериозно внимание заради няколко аргументи:

Забележително устойчива на висококиселинната среда в стомаха; Адаптивна и напориста с помощта на флагелите, с които разполага; С капацитет за нанасяне на огромни вреди на организма; Неподатлива на обичайно антибиотично лечение; Микроаерофил – има потребност от извънредно дребни количества О2, с цел да живее; Разпространява се по най-тривиални пътища – посредством нечиста вода и храна, съдове и принадлежности или от уста на уста.

Колко тежки могат да са следствията от заразяване с Хеликобактер Пилори?

Възможен извършител на продължителен гастрит, стомашна и дуоденална язва, Хеликобактер Пилори няма благосклонност към стомаха, щом се засилва. Бактерията се отличава с цитотоксичните си свойства, които провокират възпалителните процеси.

По-простичко казано, Хеликобактер Пилори има мощна уреазна интензивност и ензимите муциназа и протеиназа, които създава, служат за разграждане на стомашния мукус. След като това се случи, Хеликобактер Пилори е подготвена да вирее във висококиселинната среда на стомаха и да стартира да се прикрепя към клетките му.
Свързани публикации.. Хеликобактер пилори – подлата бактерия на язвата и гастрита 4 Заразяването с Хеликобактер пилори - повратен миг за здравето 0 Хеликобактер пилори предстои на коренно лекуване 0

Дали посредством мръсни принадлежности, нечиста вода или не задоволително добре измити зеленчуци, заразяването може да стане, без да разберете. По-лошото е, че Хеликобактер Пилори може дълги години да се приготвя за офанзивата си, без да алармира за това.

Липсата на признаци постоянно утежнява инфекцията с Хеликобактер Пилори, а в случай че има такива, те може да алармират и за различен здравословен проблем.

Все отново, по какъв начин да разпознаете зараза, породена от Хеликобактер Пилори?

Ако изпитвате болки в региона на стомаха, имате нарушен вкус, появят се киселини и отичане или се сдобиете с метеоризъм, то е изцяло допустимо да сте жертва на H. Pylori.

Всъщност, има някои рискови фактори, които могат да окажат въздействие за вероятно възпаление с Хеликобактер Пилори. Тези фактори постоянно са свързани с живота в натоварени градски условия, съществуването на чиста течаща вода, липса на задоволително добра хигиена и непорочност и даже живот с различен възпален човек.

Усложненията, до които може да докара една зараза с грам-негативната бактерия, са:
Увреждане защитната обвивка на стомаха и тънките черва; Образуване на язва в стомаха; Възпаление на стомашната лигавица; Гастрит.

Възможно е Хеликобактер Пилори просто да участва в разнообразието от чревни бактерии, без да основава неприятности. При подозрение за зараза обаче може да се откри дали тя е предизвикала инфектиране и да се предприеме навременно лекуване.

Методите за диагностициране са разнообразни и всеки от тях е потребен за отчитане действието на бактерията. Могат да се подхващат следните способи:

Тест за антитела в кръвта; Дихателен тест; Тест за антигени във фецес; Ендоскопска биопсия. Що се отнася до най-важното, а точно лекуването на инфекцията, е редно да отбележим няколко обстоятелството.

Поради устойчивостта към антибиотици, Хеликобактер Пилори мъчно може да бъде победена от тях. Обикновено в курса на лекуване се предписват два антибиотика дружно с РРI медикамент (инхибитор на протонната помпа). Ако се чудите дали има ваксина – не, към момента няма такава. Но пък има хранителни добавки, основани за отнасяне на казуса.

Патентованият вариант на положителната бактерия Lactobacillus reuteri - Pylopass™ , е кадърен да се оправи с Хеликобактер Пилори. Pylopass™ се съдържа в хранителната добавка ПроХелико, а действието му е доста характерно – прикрепя се към нападателната бактерия и я отстранява от организма.

За разлика от антибиотиците ПроХелико не води до устойчивост и не предизвиква нездравословни странични резултати. Балансът на чревния микробиом е непокътнат, а Хеликобактер Пилори е отстранена по безвреден метод.

ПроХелико не съдържа алергени и глутен. Разработен като формула за лекуване на бактериална зараза с Хеликобактер Пилори, продуктът благоприятства лекуването и служи за попречване на наново заразяване.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР