Източник: segabg.comМинистърът на отбраната на Гърция и лидер на младшия

...
Източник: segabg.comМинистърът на отбраната на Гърция и лидер на младшия
Коментари Харесай

Министърът на отбраната на Гърция: Атина и Анкара са много близо до „Фатален инцидент“

Източник: segabg.com

Министърът на подбран ата на Гърция и водач на младшия съдружен сътрудник в гръцкото държавно управление „ Независимите гърци “ (АНЕЛ) Панос Каменос предизвести, че Гърция и Турция са доста покрай „ съдбовен случай “, в изявление пред френското издание „ Liberation ”, предава електронното издание на гръцкия вестник Protothema, представено от Фокус.

От изданието разясняват, че позицията му опонира на линията на гръцкото държавно управление, което се старае да намали напрежението сред двете страни, до момента в който Каменос наподобява е възприел по-агресивна позиция. След неговите изказвания от Букурещ в петък, когато е употребявал трагичен звук, с цел да опише задържаните от Турция двама гръцки бойци като „ заложници “ и да призове Румъния да помогне за освобождението им, военният министър е декларирал пред „ Liberation ”, че възможен случай сред Гърция и Турция в Егейско море може да докара до въоръжен спор поради нарасналото напрежение от честите нарушавания на гръцкото въздушно пространство и морски граници.

„ Много сме покрай съдбовен случай. Когато нашето въздушно пространство се нарушава, ние пращаме нашите самолети да изгонят турските от него “, е декларирал Каменос, като е добавил, че „ като цяло, Гърция е на милостта на обособен случай, който може за един миг да обхване бреговата защита, военноморската флота и така нататък С нарушаването на териториалните води и въздушното пространство и на Гърция, и Европейското, Анкара също се пробва да упражнява напън над Европа. Ние сме задължени да отбраняваме територията си, която е освен гръцка, само че и европейска “, е показал той, написа wars.bg.

Каменос е обяснил, че Гърция е сложена под голямо напрежение от Турция, като единствено за една година нарушаванията на териториалните води са се нараснали с 450%, а на въздушното пространство с 48%. „ Това е провокирано от обстановката в Сирия и спора с кюрдите. Турците са изправени пред доста проблеми в Африн и се пробват да трансферират напрежение и в Гърция “, е заключил гръцкият боен министър.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР