Източник: Полина Паунова, svobodnaevropa.bgСлед 10-часови дебати и с пренаредена кандидатска

...
Източник: Полина Паунова, svobodnaevropa.bgСлед 10-часови дебати и с пренаредена кандидатска
Коментари Харесай

Свободна Европа: Накъде е тръгнала Корнелия Нинова?

Източник: Полина Паунова, svobodnaevropa.bg

След 10-часови диспути и с пренаредена кандидатска листа Българска социалистическа партия поема към избори, за които водачът на партията Корнелия Нинова няма да носи отговорност. В окончателната класификация на пето място е ръководителят на ПЕС Сергей Станишев, който в началото бе изхвърлен от формирания от управлението план за листа.

Въпросът за наличието или отсъствието на Станишев не бе единствено персонален, тъй като около него Българска социалистическа партия заприказва за идентичността си и за това в каква посока желае да поеме. Ще бъде европейска лява партия, част от Партията на европейските социалисти, или пък ще продължи като консервативна, националистическа и евроскептична организация?
Без пряк отговор
Отговорът на този въпрос може и да не е значителен за обичайните гласоподаватели на Българска социалистическа партия, които така и така не са изкушени изключително от тематиката „ Европа “. Този въпрос обаче е първият, на който би трябвало да дава отговор една партия, която претендира за ръководството на страна от Европейски Съюз и НАТО.

Еднозначен отговор на този въпрос към този момент няма. Но въпросът остава, макар че въобще не би трябвало да съществува в случай, че Българска социалистическа партия е член на ПЕС, а нейният някогашен водач е отпред на европейските социалисти.

Дори включването на Станишев в листата не дава този отговор. Причината е, че в негова поддръжка застанаха опозиционерите на Нинова, като не дребна част от тях въобще не се занимават със знаците, които левицата изпраща на открито, а със личните си домашно-партийни крамоли.

 

Повече вижте ТУК

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР