Източник: nova.bg, снимка: БулфотоЗа последните две седмици в Пирогов се

...
Източник: nova.bg, снимка: БулфотоЗа последните две седмици в Пирогов се
Коментари Харесай

Проф. Балтов: За последните две седмици в „Пирогов” се забелязва увеличаване на броя на по-младите пациенти, заразени с коронавирус

Източник: nova.bg, фотография: Булфото

За последните две седмици в „ Пирогов ” се вижда увеличение на броя на по-младите пациенти, инфектирани с ковид. Повечето от тях са били на нощни заведения, абитуриентски балове и фитнес зали.

В болница остават единствено тези, които се нуждаят лекуване с антибиотици. Техният брой също се усилва. Смятам, че има пик на инфектирани младежи ”, съобщи пред Нова телевизия шефът на „ Пирогов ” проф. доктор Асен Балтов.

Според него тежките натоварвания и физически извършения ще доведат до по-бързо нахлуване в белите дробове. Той е на мнение, че след отварянето на нощните заведения и фитнес залите се е трансформирал контингентът в лечебните заведения.

„ Вирусът има две места в човешкия организъм, на който обича да бъде – носоглътката и белия дроб. Коронавирусът провокира с изключение на разграждане на алвеолите и тромбозиране на дребните съдове – така наречен васколит. Вътрешната част на дребните съдове към този момент не е по този начин тънка и фина и задържа еритроцити, което по-късно провокира микротромби ”, изясни той.  

Балтов е на мнение, че в първите три месеца от разпространяването на болестта се е направило доста. Той е безапелационен, че хората би трябвало да продължат да съблюдават трите Д-та – дисциплинираност, отдалеченост и стерилизация, написа Блиц.

„ Нормално е да го има огромния брой на тестванията. В „ Пирогов ” се вършат по 150 теста всеки ден. Но не тъй като желаеме да хванем повече заболели, а тъй като желаеме да направи защитна стена, с която да си предпазим пациентите ", изясни Балтов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР