Източник: Министерство на здравеопазването Министерството на здравеопазването е взело мерки

...
Източник: Министерство на здравеопазването Министерството на здравеопазването е взело мерки
Коментари Харесай

Лидия Нейчева: МБАЛ Ловеч не се менажира добре

Източник: Министерство на здравеопазването

Министерството на здравеопазването е взело ограничения за стабилизиране на МБАЛ Ловеч , само че болничното заведение не се менажира добре. Това стана след визитата на заместник-здравния министър Лидия Нейчева в ловешката болница.

„ Не е обикновено месечното заплащане на някои лекари тук да доближава 4 хиляди лева, не е обикновено чиновници да идват на работа с плащани от болничното заведение таксита, както и декапитализирано сдружение да поддържа девет етажна постройка, нито пък регионална болница да не работи по пътеки за долекуване. Това се прекратява. Сменяме политиката “, безапелационна е тя.

Вчера заместник-министърът показа новия ръб на шефовете на болничното заведение. Негов ръководител е Даниела Коларова, финансист от София. Д-р Анка Георгиева , която до момента завеждаше Диализното поделение на болничното заведение, е определена за изпълнителен дитектор.

Половината от възнагражденията на борда ще бъдат в касата на болничното заведение под формата на подаяние, както и ежемесечно да изнася доклад за работата си и за финансовото положение на болничното заведение. „ Не може три месеца да търсим магистър-фармацевт и никой да не се наема да помогне на града си, на пациентите и на сътрудниците си. Осигуряваме дарения на медикаменти и консумативи , а тук няма кой да подпише приемането им “, сподели още Нейчева.

Служителите на ловешката болница ще получат заплатите си за месец юни и 40% от юлските до няколко дни, даде обещание заместник-министърът. И посочи, че остатъка и възнагражданията за август ще бъдат преведени в края на октомври.
Свързани публикации.. Първа АГ с акция за репродуктивно здраве 0 Инсулт – причина за 66% от случаите на гибел у нас 0 Под 2% от рисковите групи у нас са имунизирани против грип 0

С първия транш от заема, който УМБАЛ „ Св. Иван Рилски” отпусна на МБАЛ Ловеч ще бъдат изплатени част от отговорностите на лечебното заведение. Министерството се ангажира да откри вид за изцяло погасяване на задълженията.

На срещата на представителите на здравно министерство с управлението и чиновниците на регионалната болница бе обявено още, че на 17 юли министърът на опазването на здравето проф. Николай Петров е изпратил писмо до основния прокурор. То е за

"установяване ощетявана ли е страната в интерес на частен интерес посредством договорите за активност сред МБАЛ „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ , Ловеч и частна конструкция ".
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР