Източник: Mediapool.bgСнимка: Комисия за регулиране на съоэбщениятаПредседателят на Комисията за

...
Източник: Mediapool.bgСнимка: Комисия за регулиране на съоэбщениятаПредседателят на Комисията за
Коментари Харесай

Шефът на КРС си даде близо 20 000 лв. бонус за добре свършена работа

Източник: Mediapool.bg

Снимка: Комисия за контролиране на съоэбщенията

Председателят на Комисията за контролиране на известията (КРС) Иван Димитров е взел близо 20 000 лева бонус в края на месец юли. По телефона той изясни пред Mediapool, че бонусът е така наречен в допълнение материално стимулиране (ДМС) за добре свършена работа, какъвто се раздава в края на всяко тримесечие на всички чиновници в държавната администрация по законово открития ред.

Тази година обаче поради карантината по отношение на ковид чиновниците в КРС не са получили подобен
бонус за първото тримесечие. Пропускът е обезщетен в края на юли, когато всеки един чиновник в КРС е получил ДМС на практика за половин година, изясни Иван Димитров.

Той акцентира, че е взел над 19 000 лева ДМС, а не 20 000 лева, както се твърди в сигнала, получен по електронната поща на Mediapool. Димитров посочи, че 6000 лева от тази сума е заплатата, която получава всеки месец, а останалото е
бонус за добре свършена работа.

Иван Димитров сподели, че през март и април той е дарявал една огромна част от заплатата си за битката с ковид, като същото са правили и другите членове от управлението на регулатора. Той не конкретизира каква част от заплатите са дарявани.

С част от събраните средства са били закупени дезифенктанти за потребностите на КРС. Димитров не посочи защо тъкмо са отишли останалите пари.

Иван Димитров оглави КРС в края на 2018 година, откакто предходният ѝ шеф Росен Желязков бе определен за министър на превоза на мястото на отдръпналия се поради злополуката край Своге Ивайло Московски.

60-годишният Димитров повече от 20 години е работил в системата на Министерство на вътрешните работи, която напуща през 2013 година След това две години е началник на отдел " Информационни технологии " в " БДЖ-Пътнически транспорти ", а от края на 2017 година е шеф на дирекция " Информационни системи и аналитични действия " в Агенция " Митници ".

Иван Димитров уточни, че откогато е отпред на комисията, тя интензивно взе участие на пазара на пощенски услуги и връзки и работи за възстановяване на бизнес средата за мобилните оператори.

През последната година са извършени голям брой срещи за разпространение на пето потомство мобилни мрежи, сподели още шефът на КРС. Работи се и за възстановяване на пощенските услуги посредством оптимизация на местата за доставки, добави той.

Иван Димитров посочи, че по време на изключителното състояние от 13 март до 13 май, чиновниците на КРС са работили извънредно интензивно, с цел да обезпечат качествена и безпроблемна интернет връзка и да няма спирания в мрежата.

От назначението си до момента Иван Димитров не е давал нито една конференция за медиите. В същото време независимият орган има извънредно значима роля в ерата на цифровата промяна. За страдание, активността ѝ от години е отвън полезрението на обществото. За последно се знаеше какво работи, когато се раздаваха честотите на мобилните оператори и се въртеше клипът " Момче, по какъв начин да го включа? ", предхождащ противоречивата цифровизация, която трябваше да обезпечи безвъзмездна телевизия.

КРС е органът, който разпределя честотите в страната, издава лицензите на мобилните оператори, управлява пощенските услуги, радиочестотния набор, радиосъоръженията, кабелните оператори. Приходите на фирмите, работещи в тези браншове, се правят оценка на милиарди левове и непрестанно порастват.

Шефът на КРС се назначава с решение на Министерския съвет и заради липса на гласност в работата на регулатора подателят на сигнала до Mediapool пита премиера Бойко Борисов какъв
бонус е получил той в края на юли, какво е приключил Иван Димитров за близо двете години откогато е отпред и дава ли си сметка министър председателят за какво жителите са по улиците.

Ето и текста на сигнала получен на електронната поща в  Mediapool:

Господин Борисов, правилно ли е, че ръководителят на Комисията за контролиране на известията Иван Димитров си е раздал скандалния
бонус от  20 000 лева  в края на месец юли 2020 и това станало ли е с ваше единодушие, като министър-председател, който го назначава?

Не е ли демонстрация на неприятен усет и липса на взаимност към обществото, треторазряден служител с публична месечна заплата от  6000 лева , да се самонагради с такава парична сума и то във време, в което всеки ден ни подготвяте, че следва най тежката икономиоческа рецесия?

С какво този служител, без знания, без биография и липса на управнически опит е заслужил тези пари?

Дори вие и президента се колебая, че сте взели  20 000 лева .   през месец юли.

Вие като министър-председател, който го е назначил, можете ли да изброите най-малко две публично известни начинания, които КРС под управлението на Иван Димитров е подхванала? Няма такива.

От времето на Веселин Божков, в медиите не се чува нищо за КРС, а жителите остават с убеждението, че този регулатор не съществува.

Давате ли си сметка господин Борисов, че жителите са по улиците тъкмо поради такива безхаберници, които назначавате на сладки постове. Тяхната цел не е да правят работа, а да дерибействат и да разпределят насъбраната от всички нас " мазнинка ".

Само мога да допускам какво вършат другите ви дерибеи по места, откакто не можете да упражните надзор над един някогашен полицай, който работи на 200 метра от Министерския съвет.

Нека Иван Димитров да изясни за какво си е раздал този
бонус. Поискайте му доклад, какво е приключил за 2 години, откогато е ръководител на КРС.

Обществото чака отмъщение и проверка!!! Ако не я получи от вас, ще я получи от различен, само че отговори би трябвало да има.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР