Източник и видео: novini.bgУспяхме да стигнем до този ден, в

...
Източник и видео: novini.bgУспяхме да стигнем до този ден, в
Коментари Харесай

Току що Бойко Борисов разтърси България с това, което каза: Чист саботаж е

Източник и видео: novini.bg

Успяхме да стигнем до този ден, в който да открием този нов цех. Това е едно произвеждане, което няма да даде доста работни места - единствено 200, само че те ще са топ експерти и с високи заплати. Искам да благодаря на всички, които участваха в построяването на този цех и да пожелая триумф на новото произвеждане. Това съобщи Кирил Домусчиев по време на откриването на новия завод на " Биовет "  в град Пещера.

На събитието участваха още премиерът Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов, министърът на икономиката Емил Караниколов, министърът на околната среда Нено Димов и депутати.

" Благодаря на всички, които поставиха старания за този план. Всеки ден или през ден в България се откриват фабрики. Този цех е високо софтуерен, с положително заплащане, както и с отделени 40 милиона лв. за екология и филтриране на водата. Нено Димов лично ми сподели, че пречиствателната станция е направена по най-съвременен метод. Трудно е на такива места, където съвсем няма привличане на вложители, да има такова развиване ", съобщи министър председателят Борисов на откриването.

" Работете с по-голям потенциал. Поздравявам всички вложители и от името на Жан-Клод Юнкер, той е зле здравословно и не съумя да пристигна. Плодовете от проекта “Юнкер ” се виждат във всяка посока ", разкри министър-председателят.

" Искам да поздравя и децата на Пещера, както и учителите. Дано всички учебни заведения да са на равнище. Няма класна стая без wi-fi в страната. Поздравявам всички възпитаници и в страната за първия образователен ден ", завърши Бойко Борисов.

След формалната гала министър председателят Борисов прегледа новия цех, като беседва със чиновници, които му обясниха същността на работата си.

" Не чаках такава голяма мощ да се построи. Инвестицията е над 300 млн. Откриват се 200 нови работни места. Всичко е високо софтуерно. Ако влезете вътре, ще останете впечатлени ", съобщи малко по-късно пред публицисти премиерът Бойко Борисов.

" Поръчки в завода има повече, в сравнение с е потенциала му. Най-важното е, че се дава растеж на стопанската система и то с помощта на проекта " Юнкер ". За да отговоря на президента - всеки ден откривам фабрики и учебни заведения. Над 1 милиарда са дадени за просветителна инфраструктура. Предполагам, че през днешния ден му е харесало, като е откривал образователната година ", сподели още министър-председателят.

Борисов бе помолен да разяснява и думите на президента Радев, че свободата на словото в България е в рецесия и медиите се ръководят посредством някой телефон, както страната.  " Ако е неговият телефон, разбирам. Това беше бойкот против държавното управление. Чист бойкот. Ясен и целеустремен. Надявам се инспекциите да приключат допустимо най-бързо и всичко да излезе нескрито. Аз единствено демонстрирам. Ето и през днешния ден това върша. Завод след цех и то по време на криза. Смешно и занимателно ми е, по какъв начин от всеки тв приемник или радио, който пусна, слушам, че няма независимост на словото и обиди по собствен адрес. Как става това, като няма независимост на словото? Не мога да се занимавам с Корнелия Нинова. Какво да ѝ кажа - пусни екипите на " Позитано ". Стига, това е несериозно ", завърши Бойко Борисов.

Общият размер на инвестицията за новия цех е 300 млн. лева, от които 200 млн. лева са финансирани със заем по проекта „ Юнкер “ през 2018-а година. Производствените мощности разкриват над 200 нови работни места за висококвалифицирани служащи и експерти в областта на биотехнологията, химията и инженерството.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР