Източник и видео: Нова ТвСлучаите на насилие или експлоатация на

...
Източник и видео: Нова ТвСлучаите на насилие или експлоатация на
Коментари Харесай

Тъжен разказ на 11-годишно момиче, което е жертва на системен родителски тормоз

Източник и видео: Нова Тв

Случаите на принуждение или употреба на деца се усилват. По данни на Държавната организация за протекция на детето през 2018 година на ден са били подавани сред 20 и 40 сигнала, от време на време даже по 50 за принуждение, упражнявано върху деца. 

Според друга статистика всеки четвърти родител в България има вяра, че шамарът възпитава.

Момиче, живяло в пъкъла на фамилния тормоз с години, реши да опише тъжната си история. Ще я назоваваме Мария, защото тя не е пълнолетна, само че желае да опише за ужаса да бъдеш насилван вкъщи, там където би трябвало да  бъдеш най-защитен.

В момента тя е на 11 години, живее в спешен център дружно с майка си и по-малката си сестра. Далеч от свадите, побоите и ежедневния тормоз.

„ Започна да крещи още от самото влизане, мислих че ще събори вратата. След това стартира да вика и да крещи, да рита, ритна един стол, който падна безусловно върху мама и стартира да постанова мама и да я удря.

Мама беше доста смутена, доста плачеше. И самото възприятие да видиш майка ти да плаче, когато някой я бие е доста неприятно ”, споделя тя.

„ Преди живеехме на друго място, където татко ми живее, при неговите родители и е имало отново такива случаи, единствено че ние сме бягали при другарка на майка ми. Там сме бягали, тъй като отново имаше синьо око от татко ми, тъй като той я биеше ”, споделя още момичето.

Запитана дали върху нея е упражнявал ли е принуждение, тя дава отговор: „ Определено, да. Мама беше в Москва, с цел да си направи интервенция на очите и той – татко ми непрекъснато ми се караше, викаше ми на мен.

Примерно имаше една причина за какво не съм облякла сестра ми както той ми е споделил и постоянно когато направя нещо, от което той не беше удовлетворен просто ме удряше.

Когато съм объркала нещо той ме удряше и даже имаше преживелица без причина когато той лежеше и гледаше телевизия, а аз седях до него и си играех с телефона – той ме удари мощно без причина и аз доста плаках’’.

Психолозите споделят, че насилникът ловко манипулира жетвата си, с цел да може да бъде непокътнато в загадка какво след случва зад стените на дома.

„ Чувствах се отговорна и аз не знам защо… за това, че ме удря без причина ”, споделя още детето.

Още по тематиката гледайте във видеото:

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Комент
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР