Източник и снимки: Moreto.netВ последните няколко дни социалната мрежа Фейсбук

...
Източник и снимки: Moreto.netВ последните няколко дни социалната мрежа Фейсбук
Коментари Харесай

Moreto.net: Кой снима протестите от голямата сграда на Община Варна?


Източник и фотоси: Moreto.net

В последните няколко дни обществената мрежа " Facebook " е залята от голям брой платени изявления, които показват  фотоси на протестиращи във Варна , съпроводени с не изключително ласкателно изложение. Публикации, чиято цел наподобява е да настрои варненци против протестиращите.

И в това нямаше да има нищо неправилно, в случай че зад тези изявления не стояха анонимни фейсбук страници, а страници на партии, действителни лица или политици.

Нямаше да има нищо неправилно и ако  част от фотосите  в тези изявления не бяха направени от постройката на Община Варна, вероятно  от общински чиновник, на общинска заплата , който обаче употребява работното си място за  политически и партийни цели.

Заради пандемията сега свободен достъп на жители до постройката на Община Варна няма.

Вероятно тъкмо този общински чиновник, е получил уверения, че ще остане неизвестен, само че надалеч не си дава сметка, че няма по какъв начин да не е оставил диря.

Истината е, че много постоянно детайли от 3D действителността запечатани в 2D фотография могат да подскажат точното местонахождение на фотографа. Елементарна геометрия.



В съответната обстановка, това значи, че най-високите точки на уличните лампи и светофари, се проектират върху асфалта на бул. “Осми крайморски полк ” и се виждат на такова място на фотографията, че погледнати от същите тези точки, ще покажат точната позиция на фотозаснемане от административната постройка.

Ето какво откри инспекция на Moreto.net, която ясно и изрично демонстрира от кой тъкмо прозорец е снимано от Община Варна.

На фотосите, направени от административната постройка, ясно се виждат три присъщи точки, при които уличното осветяване и светофарите се проектират върху асфалта тук-там, които елементарно и тъкмо могат да бъдат избрани на място с помощта на уличната маркировка.



При първото контролно засичане снимахме от " зелената точка " в посока общината, търсейки резултат сред двете осветителни тела на уличната лампа.



При втората контрола снимахме от " жълтата точка ", търсейки резултат в горния ъгъл на носещата структура на светофара. Съвсем разумно докара до същия резултат.



И с цел да няма и капка подозрение, снимахме и от " лилавата точка ", търсейки резултат в горния ъгъл на носещата структура на другия светофар. Резултатът е още веднъж същия -  етаж 10 от ъгловия ред прозорци  на постройката на Общината.



Има и още нещо смущаващо в фотосите, направени през разнообразни дни от постройката на Община Варна. На тях напълно ясно се вижда, че към този момент описаните присъщи точки се проектират по идентичен метод върху асфалта на всеки един от фотосите. Това изрично демонстрира, че те са правени целеустремено и постоянно от едно и също място. Има и още един объркващ факт. Всички те са правени  отвън работно време, а една от тях в почивен ден.







Репортер на Moreto.net направи опит да ревизира на място кой тъкмо кабинет или вероятно какви общи елементи се крият зад този прозорец на етаж 10, само че не бе позволен до постройката на община Варна.

На последвало питане към пресцентъра на локалната администрация, дали зад тези прозорци се крият общи елементи или зад тях стои съответен кабинет или отдел, не получихме отговор.

Няма подозрение, въпрос на време е да разберем. Към момента обаче едно нещо е ясно сигурно, и то е, че общински служител(и) злоупотребява(т), употребявайки работното си място за партийни цели.

И в този момент е моментът  Община Варна да се самосезира и да направи вътрешна инспекция.  Задачата да се открие лицето, което има достъп до тъкмо несъмнено място в административната постройка, отвън работно време, даже и в почивен ден, не наподобява нерешима.

Каквото можахме направихме. На ход е община Варна. Време е да покаже чии ползи пази.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР