Източник и снимка: Varna24.bg37-годишният Венцислав А. ще търпи наказание от

...
Източник и снимка: Varna24.bg37-годишният Венцислав А. ще търпи наказание от
Коментари Харесай

Увеличиха с три години престоя зад решетките на Венцислав, убил приятеля си във Владиславово

Източник и фотография: Varna24.bg

37-годишният Венцислав А. ще търпи наказване от общо 18 години отнемане от независимост, откакто през днешния ден състав на Апелативния съд почете митинга на Окръжната прокуратура във Варна против присъдата на първата правосъдна инстанция, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.  

``
реклама

На 30 октомври предходната година Варненския областен съд осъди подсъдимия на 15 години отнемане от независимост за убийството на 35-годишния Явор, осъществено по изключително непосилен метод и с особена свирепост.  Недоволна от минималното наказване за квалифицирано ликвидиране, Окръжната прокуратура във Варна стачкува първоинстанционната присъда. Протестът бе поддържан в правосъдната зала на Апелативния съд от представителя на Апелативната прокуратура във Варна.

Със правосъдния акт на Апелативния съд Венцислав е приет за отговорен и за  половото принуждение над жертвата си, като му бе наложено наказване от 7 години затвор. За закононарушението по член 157, алинея 1 от Наказателен кодекс първата инстанция го беше оправдала.

Пресслужбата на Апелативната прокуратура  във Варна напомня, че жестокият побой над Явор, нанесен от Венцислав в дома му, е осъществен на 13 февруари 2018 година Жертвата заживяла в дома на подсъдимия в края на  декември. Дотогава Явор водел бездомнически живот, откакто изгубил дома си поради необслужван заем. Двамата мъже се познавали от дълго време, защото били съседи.  

Повод за абсурда в жилището на Венцислав станало скарването с приятелката му поради наличието на Явор. Заради раздялата с нея и след нейното недоволство от Явор подсъдимият Венцислав му нанесъл нечовечен побой. Удрял го с ритници, юмруци и дървена сопа по цялото тяло. След като го привел в безпомощно положение, той направил и половото принуждение, като използвал мощ. След това захвърлил бездомника на тревната повърхност пред блока.

На 14 февруари преди обяд инцидентен минувач разпознал в лежащия мъж на тревата Явор. Сигнализирал на незабавния телефон 112. Докато пристигналият екип на незабавна помощ преглеждал пребития Явор, Венцислав пристигнал и обяснил, че предната вечер той не се е прибрал в дома му. На път за болничното заведение 35-годишният мъж умрял.

Присъдата на Апелативния съд предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Върховния касационен съд.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР