Източник и снимка: Sportal.bgВолейболистите от националния отбор на България все

...
Източник и снимка: Sportal.bgВолейболистите от националния отбор на България все
Коментари Харесай

Нов шампионат и нови надежди! България стартира участието си на Евроволей 2019 срещу Гърция

Източник и фотография: Sportal.bg

Волейболистите от националния тим на България към момента не са се отърсили изцяло от шока, който изживяха откакто имаха мачбол против Бразилия в третия гейм, само че изгубиха мача с 2:3 гейма от олимпийската подготовка във Варна на 11 август.

Селекционерът на България Силвано Пранди, а и играчите още не могат да си обяснят изпусната победа против олимпийските първенци от Рио 2016 и изпуснатата квота за присъединяване на Олимпийските игри в Токио 2020, само че няма никакво време за губене.

Днес започва европейското състезание за мъже (12 - 29 септември), което за първи път ще се организира в 4 разнообразни страни (Франция, Белгия, Холандия и Словения).

България стартира присъединяване си в Група А, в която мачовете ще се играят в Монпелие (Франция). Първият противник на националите е възродения отбор на Гърция, който не е взел участие на шампионат на Стария континент от 2009 година.

В последния миг от състава на България отпадна Розалин Пенчев, който е получил травма, а негово място бе включен Георги Петров.

Хубавата новина за националния ни отбор е възобновяване на Тодор Скримов, който се контузи на дуела с Бразилия във Варна.

“Нядавам се да стартираме с победа против Гърция. Моята първа цел е да спечелим първия мач, втората цел е да победим във втората среща " ”, съобщи селекционерът на България  Силвано Пранди  преди заминаването на тима ни за Франция.

" Очакванията са огромни, както постоянно. Нека този път тръгнем с концепцията да играем добър волейбол. Искаме да се раздадем и да се забавляваме. Моята цел е да покажем всичко, на което сме способни ”, съобщи пък звездата на отбора  Цветан Соколов.

" Нашите шансове са ясни. Ние наложително би трябвало да гоним победи над Румъния, Португалия и Гърция, с цел да бъдем най-малко трети в нашата група и да избегнем 1/8-финал с Русия. По всяка възможност Словения ще стане втора в тази група. Това ни е задачата, най-малко трето място в групата, а Дай Боже, в случай че съумеем да създадем и положителни мачове против Франция и Италия и да победим някой от двата тима, ще бъде още по-хубаво ”, добави либерото ни  Теодор Салпаров.

Селекционерът на Гърция Димитрис Андреополус няма да разчита на огромната звезда Митар Джурич, само че съвсем всички други мощни гръцки волейболисти са в състава на “елините ”.

“Нямаме самообладание шампионатът да стартира. Групата е много тежка, а против България ни чака сложен мач. Вярваме, че можем да излезем от групата и да стигнем до елиминациите ”, заяви  Андреопулус.

Мачът България - Гърция е с начален час 15,15.

Двубоят ще бъде излъчен онлайн по Българска национална телевизия 1 и Българска национална телевизия 3.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ

БЪЛГАРИЯ - ГЪРЦИЯ

БЪЛГАРИЯ:  Георги Сеганов, Цветан Соколов, Мартин Атанасов, Николай Пенчев, Виктор Йосифов, Светослав Гоцев - Теодор Салпаров-либеро

Резерви:  Добромир Димитров, Венелин Кадънков, Тодор Скримов, Георги Петров, Теодор Тодоров, Алекс Грозданов, Петър Каракашев-либеро

Старши треньор: СИЛВАНО ПРАНДИ

ГЪРЦИЯ:  Дмитро Филипов, Атанасиос Протопсалтис, Рафаил Кументакис, Александрос Раптис, Йоргос Петреас, Никос Зупанис - Димитриос Зизис-либеро

Резерви:  Константинос Стивахтис, Ираклис Пападополус, Менелаос Кокинакис, Андреас-Димитриос Фрагкос, Теодорос Воулкидас, Панайотис Пеликудас, Йоргос Папаелексиу

Старши треньор: ДИМИТРИС АНДРЕОПУЛУС.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР