Източник и снимка: Президентство на БългарияВъзможностите за насърчаване на двустранния

...
Източник и снимка: Президентство на БългарияВъзможностите за насърчаване на двустранния
Коментари Харесай

Радев и Хигинс активизират партньорството между България и Ирландия

Източник и фотография: Президентство на България

Възможностите за поощряване на двустранния стопански продан и взаимните вложения сред България и Република Ирландия разискаха в Атина президентите Румен Радев и Майкъл Хигинс.

Двамата разговаряха в границите на 15-ата Срещата на върха на държавните глави на парламентарните републики от Европейски Съюз. Президентите бяха единомислещи, че годишен стокообмен от 240 млн. евро не дава отговор на икономическия капацитет на България и Ирландия.

Като изключително перспективни сфери на двустранното партньорство бяха откроени осведомителните и информационните технологии, аутсорсингът, биотехнологиите, екологията и други. Ирландският публичен модел, построен върху висококачествено обучение, осведомителните технологии и нововъведенията с висока добавена стойност, е образец, който България желае да употребява, акцентира на срещата президентът Румен Радев. Българският държавен глава прикани за увеличение на двустранния теоретичен и учебен продан в информатиката и високите технологии и акцентира опцията за по-активното потребление на европейско финансиране в тази област.

Активната политика на Република Ирландия за поддържане на връзките с ирландските общности в чужбина и запазване на техните културни обичаи също беше измежду тематиките на срещата на президентите Румен Радев и Майкъл Хигинс.

Българският държавен глава предложения своя ирландски сътрудник да посети страната ни в комфортно за него време.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР