Източник и снимка: Novini.bgДнес в пленарната зала ще бъдат разгледани

...
Източник и снимка: Novini.bgДнес в пленарната зала ще бъдат разгледани
Коментари Харесай

Депутатите продължат да обсъждат и гласуват Законопроекта за държавния бюджет за 2020 година

Източник и фотография: Novini.bg

Днес в пленарната зала ще бъдат прегледани противоречивите текстове за регламентацията на местата за краткосрочно отдаване чартърен и изненадващото решение за видеонаблюдение във всички акцизни хранилища. Те са част от преходните и заключителните разпореждания на държавния бюджет за следващата година. 

Вчера депутатите започнаха работа по финансовата рамка за 2020-а, която е изчислена при плануван растеж на стопанската система от 3,3 на 100.

Бюджетните заплати ще бъдат увеличени следващата година с 10 %, в случай че бъдат утвърдени бюджетните текстове, които ще бъдат прегледани на второ четене в пленарната зала. Обезщетенията за развъждане на деца за бедните фамилии и за хората с увреждания също са част от финансовата рамка за 2020 година. Очаква се те да останат на тазгодишните си равнища, както през вчерашния ден се случи с майчинството през втората година - 380 лв., макар причините на опозицията.

Догодина е планувана опция за евакуиране на нов дълг от малко над 2 милиарда лв., в това число и посредством емисия на външните пазари. Това обаче няма да се отрази отрицателно на общата задлъжнялост на страната ни, настояват ръководещите.

Най-спорните текстове са в преходните и заключителни разпореждания, да вземем за пример - откакто в данъчните закони беше записано, че единствено акцизните хранилища за петролни артикули би трябвало да имат видеонаблюдение, изненадващо мярката ще бъде разширена и за складовете за алкохол и цигари.

При дебатите в отрасловата комисия, която Менда Стоянова от ГЕРБ оглавява, беше решено местата за краткосрочно отдаване чартърен да подлежат на регистрация, а не на категоризация. Въпреки това бяха непокътнати текстовете, съгласно които в случай че бъде открито нарушаване, онлайн платформи могат да се окажат недостъпни от България за 14 или 30 дни.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР