Източник и снимка: Канал 3България се присъедини към една декларация,

...
Източник и снимка: Канал 3България се присъедини към една декларация,
Коментари Харесай

Министър Горанов не знаел, че с подписа си присъединява България към вдигането на цените на самолетните билети

Източник и фотография: Канал 3

България се причисли към една декларация, инициирана от Холандското държавно управление, в която декларация се установи, че авиацията като бизнес в Европа и изобщо в международен мащаб генерира голям размер от въглеродните излъчвания. На въпрос ще се усилят ли цените, с какъв брой ще се усилят, ще се отрази ли това на цената на билетите, е прекомерно рано да се дава отговор, тъй като значително би било спекулативно. Това сподели финансовият министър Владислав Горанов.

Горанов изясни, че самата декларация насочва зов към Европейска комисия да извърши разбор и да предложи на Народното събрание и на Съвета допустимо решение в посока ограничение или облагане на активността на авиационните оператори по отношение на излъчванията, които този бизнес генерира. „ Твърде рано и не може да се направи оценка първо дали комисията ще предложи такова решение, тъй като декларацията е заявление от тези 8 страни към комисията, само че дали тя ще се съгласи да създаде сходен разбор и да предложи законодателно решение е въпрос на преценка на самата Европейска комисия. Оттам нататък този план на документ, в случай че се приготви от комисията ще мине естествения си законодателен път сред Европейския съвет и Европейския парламент и би могло да стане законодателно решение единствено в случай че държавите-членки се обединят към него. Така че на въпрос ще се усилят ли цените, с какъв брой ще се усилят, ще се отрази ли това на цената на билетите, е прекомерно рано да се дава отговор, за какво значително би било спекулативно ”, съобщи финансовият министър.

Горанов уточни, че самата декларация не съдържа съответни оферти, тя съдържа констатация за казуса и зов към комисията да предложи разбор и съответни законодателни решения.

На въпроса на какво равнище се взе решение България да се причисли към тази декларация, той сподели: На равнище разискване в Министерски съвет, имаше спор в Министерски съвет и преценихме, че можем да се присъединим към тази декларация.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР