Източник и кадър: Нова ТвНе срещах разбиране, а направо ми

...
Източник и кадър: Нова ТвНе срещах разбиране, а направо ми
Коментари Харесай

Бащата на починалата заради държавата Габи: Не бих се върнал в България, защото не вярвам, че нещо се е оправило

Източник и кадър: Нова Тв

Не срещах схващане, а напряко ми пречеха. Така бащата на умрялата от левкимия Габи – Петър, си спомня за ужаса, който е изживял в опитите си да излекува щерка си от смъртоносното заболяване. 



Припомняме, че тази седмица стана ясно, че родителите на Габи осъдиха здравното министерство поради безусловно отвод от помощ момиченцето, което умря, да бъде лекувано. Съдебното решение може да се апелира!

" Разбирам загрижеността на родителите на Габи, само че в случай че дам на тях пари, би трябвало да дам и на другите ", описа Петър пред Нова телевизия какво му бил споделил тогавашният здравен министър Стефан Константинов. Причината – по закон лекуване на дете в чужбина се прави единствено в случай че са изчерпани всички благоприятни условия в България.

Петър и майката на Габи – Росица, описват и за отношението на виновните в България и голямата разлика по отношение на Италия, където фамилията в последна сметка стига, с цел да лекува дъщеричката си, само че в последна сметка безрезултатно. Отиде си съгласно мен поради нехайството на органите в България да реагират в точния момент, безапелационен е почерненият татко. Той си спомни по какъв начин здравното министерство се признало за отговорно и все пак Върховен касационен съд върнало делото на първа инстанция.

Сега Петър и Габи осъдиха за 100 000 лв. страната, само че може да има обжалване. Тези пари няма да ни върнат Габи, подчертаха родителите. " Гледам да не мисля доста, тъй като ми е доста тежко ", акцентира Петър. И двамата, дружно с другата си щерка, живеят в Италия.

" Не бих се върнал в България, тъй като нямам доверие, че нещо се е оправило ", добави той. Петър е безапелационен, че в такава обстановка всеки в България осъзнава, че е самичък.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР