Източник и кадър: Bulgaria ON AIRОнова, което не може да

...
Източник и кадър: Bulgaria ON AIRОнова, което не може да
Коментари Харесай

Иван Нейков: Хората имат усещането, че са излъгани

Източник и кадър: Bulgaria ON AIR

" Онова, което не може да се види в ограниченията е, че не може да се види задачата - какво желаеме да създадем и какъв резултат гоним с тези ограничения ", разяснява някогашният обществен министър Иван Нейков в студиото на " Денят ON AIR ".

Според него, в случай че задачата е да се реализира стопански растеж, то има доста запаси, че подобен растеж може да бъде реализиран с тези ограничения, като добави, че липсва разбор на досегашните.

" За тези  пари  бяха отделени 1 млрд лв., а досега са употребявани едвам 17-18%. Ако ти си отделил едни  пари  и казваш, че тази мярка е доста значима, разумно е да схванеш за какво ще се употребяват единствено 17-18% ", сподели още Нейков пред Bulgaria ON AIR.

По негови думи нямаше да е проблем, ако  пари те не се похарчат, само че и няма нови  безработни .  " Данните на  Национален статистически институт  сочат, че от началото на  рецесия та имаме над 230 хил.  безработни , което значи, че бизнесът не може да опази тези работни места ", добави Нейков.

Той изясни, че през есента и началото на зимата постоянно има придвижване нагоре в кривата на безработица и че натискът върху бюрата по труда и общественото министерство ще бъде доста мощен.

" Данните сочат спад на Брутният вътрешен продукт сред 10-15% в Германия, Франция, Съединени американски щати. Имаме растеж на безработицата. Партньорите, на които разчитаме да основат работни места, също имат голям спад ", добави някогашният обществен министър. Според него хората имат чувството, че нарастването на заплатите е в следствие на протестите.

Нейков счита, че ръководещите не са се пробвали да видят какви са ползите на младата генерация. " Хората не имат вяра на това, което се прави и имат чувството, че са излъгани ", акцентира гостът.

" Опитваме се да съпоставяме по какъв начин работи администрацията в естествена конюнктура, с темповете сега. Това е неверно съпоставяне, в такава обстановка бизнесът желае помощ незабавно ", съобщи Нейков и добави, че е изгубено доверието вътре в самата администрация.

" Никой умел административен служащ не подминава случаите, в които публиката желае оставка на неговия министър. За администрацията това е сигнал, че нещо не е наред и темпото се забавя ", посочи още някогашният обществен министър.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР