Източник и кадър: БНТТаксиметрови шофьори от Варна организираха протестно автошествие.

...
Източник и кадър: БНТТаксиметрови шофьори от Варна организираха протестно автошествие.
Коментари Харесай

Автошествие на таксита във Варна. Искат удължени разрешителни заради COVID-19

Източник и кадър: Българска национална телевизия

Таксиметрови водачи от Варна проведоха протестно автошествие. Те желаят разрешителните им за работа да важат до края на септември, макар че са платили патентен налог до юни.

Казват, че са наранени от рецесията с COVID-19 и са претърпели съществени финансови загуби. Таксиметровите водачи са изпратили настояването си до община Варна и чакат отговор.

По време на изключителното състояние работата за таксиметровите водачи е намаляла. Някои са спрели да обслужват клиенти, други са сменили специалността си.

Дочко Дойчев - таксиметров водач: Аз не работих по време на изключителното състояние, бях си у дома. Но когато разговарях с сътрудници, които работеха, споделиха, че просто алегорични обороти са правили.

Красен Йолов - таксиметров водач: Благодарение на родственици и другари съм оживял.

Людмила Апостолова - таксиметров водач: Двамата с мъжа ми сме таксиметрови водачи и за нас това са ни приходите. Ние нямаме други приходи.

Таксиметровите водачи споделят, че в случай че срокът на годност на разрешителните им за работа бъде продължен до края на септември, ще могат да запазят бизнеса си.

Димчо Иванов - Независим профсъюз " Авто 94 ": Искаме глътка въздух, с цел да може да заработим някакви пари, с цел да платим тези 400 лв. за половин година.

Людмила Апостолова - таксиметров водач: Ние не желаеме доста помощи и в брой, просто да ни удължат разрешителните.

Председателят на комисията по " Финанси и бюджет " към Общинския съвет - Бранимир Балачев, съобщи, че е получил настояването на таксиметровите водачи. То е изпратено за разбор във финансовата дирекция в общината. Таксиметровите водачи обявиха, че ще чакат до края на седмицата. И в случай че не получат поддръжка, ще стачкуват.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте заб
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР