Източник ФокусТрейс Груп Холд АД (респективно сдружение Трейс Своге) е

...
Източник ФокусТрейс Груп Холд АД (респективно сдружение Трейс Своге) е
Коментари Харесай

„Трейс Груп Холд”: Положените асфалтови смеси на пътя Мездра- Своге- Нови Искър отговарят на изискванията, лаборатории са изследвали вложените материали

Източник " Фокус "

„ Трейс Груп Холд ” АД (респективно съдружие „ Трейс Своге ”) е изпълнило качествено и в период своите задължения в целия план и най-очевидното в удостоверение на това е, че работата му е призната без забележки от Възложител, Инженер и Надзор, заплатена е от Възложителя и всички гаранции по контракта са освободени, както и обстоятелството, че години наред придвижването през този сектор се е осъществявало безпроблемно, при съблюдаване на разпоредбите за придвижване. Това се показва в мнение на „ Трейс Груп Холд “ АД по отношение на осъществяването на рехабилитацията на пътя Мездра- Своге- Нови Искър.

“Заради необятната общност, която с право мощно се вълнува от положението на инфраструктурата и – не на последно място, поради многото лъжи, на които безгрижно беше дадена гласност, повлияна от една огромна човешка покруса, ние сме длъжни да дадем обстоен отговор на всички повдигнати въпроси “, декларират от сдружението. Според „ Трейс Груп Холд “ престижът и комерсиалната им известност са уронени, като са били включени в акция с едно напълно лишенo от професионализъм и експертност говорене. „ При осъществяване на плановото задание Изпълнителят ДЗЗД „ Трейс Своге ” установи противоречие на плана с действителното съществуващо състояние “, излиза наяве от мнението.

„ За 29 км от пътя, което включва и разисквания сектор в Своге, са „ открити несъответствия сред съществуващото състояние и плановото, както във връзка с габарита на пътното платно, по този начин и във връзка с съществуващата и плановата ос на пътя. ” „ В писмен отговор до нас Инженерът ни препраща към търсене “на решения в действен порядък ” с Проектанта за такива сектори, вместо Възложителят да разпореди съответното препроектиране, да синхронизира действителното състояние с плана и да го разпореди за осъществяване на Изпълнителя “, разясняват от сдружението. Според тях техническият план от една страна съдържа несъответствия с действителните физически данни и обстановка на трасето, а от друга – несъответствия с нормативните условия за подобен вид път.

„ Към сегашния миг на целия 82-километров пътен сектор, в положената от нас асфалтова настилка, няма пропадания, неравности, нарушение на неговата целокупност или съществуване на пукнатини “, декларират от „ Трейс Груп Холд “. „ Документацията по плана, включително асфалтови дневници, проби и актове за осъществяване потвърждава, че положените асфалтови смеси на целия обект дават отговор на заложените и утвърдени от Възложителя видове “, акцентират те и обръщат внимание, че секторът не е открит като сектор с централизация на ПТП.

„ За осъществяването на обекта, в сходство с откритите правила, ДЗЗД „ Трейс Своге “ употребява няколко лаборатории, които вършат проучвания на вложените скални материали, на асфалтови смеси и носимоспособност на асфалта “, се разяснява в мнението. От сдружението изясняват, че варовиковите скали са материал, който се употребява за съвсем всички типове асфалт и потреблението им е регламентирано в Стандартите за асфалтовите смеси.

„ Считаме, че непрофесионални изявления, както и мнения за недопустимост на наличие на „ варовици ”, води до налагане в общественото пространство на подвеждащи или погрешни хипотези “, декларират те. „ Ще предприемем всички законови дейности да защитим репутацията и ползите си против тези лица, физически и юридически, които си разрешиха директно или индиректно да уронят положителното име, престижа и комерсиалната известност на компанията посредством разпространение и втълпяване на погрешни и заблуждаващи изказвания “, акцентират от сдружението.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК document.domain = `petel.bg`; function resizeIframe() { docume
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР