Източник Фокус,снимка БулфотоТази учебна година очакваме около 54 хиляди деца

...
Източник Фокус,снимка БулфотоТази учебна година очакваме около 54 хиляди деца
Коментари Харесай

Държавата ще отпусне финансови стимули за учителите в малките населени места

Източник " Фокус ",снимка Булфото

Тази образователна година чакаме към 54 хиляди деца да влязат в просветителната система. Това разгласи ръководителят на Синдиката на българските учители Янка Такева пред ``Фокус`` .

Тя уточни, че предходната година децата са били повече, само че все пак към момента има дефицит на учители, само че той е по-скоро в дребните обитаеми места.

,,Министерството на образованието дружно с нас, обществените сътрудници, развихме една Национална стратегия ``Мотивирани учители``, в която има един модул за подготовка на учители в дребните обитаеми места, където не доближават учители, само че тази година имаше единствено четирима кандидати``, съобщи тя и добави, че с новия бюджет програмата идната година ще бъде по-добре финансирана и ще има повече искащи.

По думите ѝ тази година средствата са 1,7 млн. лева, следващата година би трябвало да бъдат 2,3 млн. лева по пресмятане на Синдиката.

,,И тези учители, които ще се приготвят да работят в дребните обитаеми места, би трябвало да получават 800 лв. над това, което получават сега в учебното заведение, където работят``, добави Янка Такева.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР