Източник Фокус“, снимка БулфотоОт 14.00 до 16.00 ч. и от

...
Източник Фокус“, снимка БулфотоОт 14.00 до 16.00 ч. и от
Коментари Харесай

Депутатите с важно решение за шума на открито

Източник „ Фокус “, фотография Булфото

От 14.00 до 16.00 ч. и от 23.00 ч. до 8.00 ч. депутатите не разрешиха шума на открити площи, предаде „ Фокус “. Това се случи откакто депутатите одобриха текстове от Закона за отбрана от шума в околната среда на второ четене. 

Предвижда се възбрана за озвучаване на открити площи и зони в територии, предопределени за жилищно строителство, рекреационни зони и територии и зони със смесено предопределение за времето от 14.00 до 16.00 ч. и от 23.00 до 8.00 ч. За същия интервал ще се не разрешава и шума при строителство. Изключение ще вършат железопътните гари, автогарите, аерогарите, морските гари и потреблението на системи за обявяване на популацията при бедствия. 

В рамките на разискванията зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев предложи изключение да вършат и религиозните храмове.

„ Няма по какъв начин да забраним на християнските ни камбани да бият на Великден в 0.00 ч. вечерта, нито на утренята сутринта преди 8.00 ч. За другите религии също има способи за озвучаване “, сподели Цонев. От своя страна ръководителят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова направи друго публицистично предложение- възбраната да важи за територията на религиозни храмове, с цел да бъде правилно изписано в законопроекта. Предложението на доктор Дариткова бе признато със 103 гласа " за ", 1 " срещу " и 35 " въздържали се ".

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов също предложи публицистична корекция на предлагането на Йордан Цонев от Движение за права и свободи. „ Има хора, които в избран регион не изповядват съответното изповедание, има хора, които не изповядват никакво изповедание. Лично аз не правя възражение против една такава корекция, само че въпреки всичко дано да прибавим текст, който да задължава това озвучаване да бъде съгласно нормите на съответната разпоредба на Министерство на здравеопазването “, сподели Валери Симеонов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР